Реклама / Ads
1| 4372 |01.11.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ЧЕЗ инвестира 400 000 лв. в изграждането на учебен център

.
ЧЕЗ Разпределение България стартира изграждането на нов модерен учебен център, в който бъдещи и настоящи електротехници ще имат възможността да придобиват и усъвършенстват практически умения. Центърът ще включва технически полигон и учебни зали. Учебният технически полигонкъм центъра ще бъде реализиран на територия от 3000 кв. метра и ще представлява умален модел на електроразпределителната мрежа, който ще съдържа основните нейни елементи и съоръжения. Компанията предвижда да инвестира в проекта около 400 000 лева.
 

В бъдещия център всички новоназначени служители - електромонтьори, техници, отчетници, ще имат възможност да се обучават практически при пълна симулация на електроразпределителната мрежа – стълбове, електропроводи, електромерни табла, кабели и др. ЧЕЗ предвижда сътрудничество с образователни институции с цел подготовка на добре обучени кадри за сектора и осигуряване на практически умения на младите хора.Базата ще се използва и за ежегодно опресняване на знанията на персонала, както и за повишаване на практическите умения и квалификацията на служителите.

 

„Електроразпределителната мрежа е сложен организъм и, за да я управляваш и реконструираш, е необходимо да имаш, освен финансов ресурс, и добре обучени кадри. Стараем се да сме иноватори и да развиваме потенциала на младите и мотивирани хора.Възможността да се възползват от учебния център ще имат и ученици и студенти, които се обучават в  сферата на енергетиката, което ги прави перспективни за работа в дружеството“ каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

 

ЧЕЗ се старае да създава възможности за професионално насочване, реализация, развитие в сектора и подготовка на млади служители чрез ефективно партньорство между Групата на ЧЕЗ в България и образователните институции – както университети, така и средни специални училища. Компанията ежегодно провежда стажантски програми и обучения за млади хора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4485 |20.10.2016 ЧЕЗ инвестира 738 000 лв. в Западна България през октомври . 0| 5607 |14.08.2016 ЧЕЗ инвестира 667 000 лв. в мрежите след поредица от кражби . 0| 4926 |17.07.2016 ЧЕЗ инвестира 66 000 лв. в мрежи в Ботевград, Елин Пелин и Костинброд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads