Реклама / Ads
2| 9726 |01.11.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Ненчев готви ново скандално назначение

.
Военно издателсдтво е апетитна хапка...
Ново супер скандално назначение гласят подчинените на министър Ненчев в елитното някога „Военно издателство”, научи Фрог от свои източници в министерството. В последния ден на октомври от „Военно издателство” е освободен доскорошният му шеф Драгомир Петков и на негово място до броени дни трябва да застане скандално известният в миналото Николй Гусев – бивш изпълнителен директор на издателство „Демокрация”, бивш служител в община „Витоша”.
 

Навсякъде, където е работил Гусев е уволняван със скандали, масови протести, подписки  или съдебни решения. И ако целта на чиновниците от МО е да съсипят елитното в миналото „Военно издателство” и неговата база, която се намира в суперскъп терен в центъра на София – до къщата музей  „Иван Вазов” – те наистина са избрали подходящия за това човек.

Малцина помнят скандалите в синия всекидневник „Демокрация”, когато СДС загуби тотално властта и Иван Костов се скри обиден от народа си, но журналисти от всекидневника и до днес помнят краткото пребиваване на Николай Гусев на ръководен пост в изданието – Изпълнителен директор на издателство „Демокрация”.

За кратко време през краткото си пребиваване сред журналистите през 2001 г.Гусев си спечелва тяхната омраза и ненавист, защото на фона на безпаричието и кризата във вестника – той прави луксозен ремонт за над 30 000 лева в кабинета си на тогавашния адрес на редакцията на „Дондуков” 52, както и върши куп други поразии. Бърка се в редакционната политика на изданието, бърка се в рекламата на вестника, бърка се и във финансите. Само броени дни след назначението му в редакцията на „Демокрация” започва брожение срещу него – напуска главният счетоводител Ели Вънева, напуска целият рекламен отдел на изданието, напускат и журналисти.

Отговорът на Гусев срещу тези протести е ужасяващ – започва да издава персонални заповеди за недопускане до сградата на  вестник „Демокрация” както на главния счетоводител Вънева, така и на хора от рекламния отдел. И забележете – ако някой от тях поиска да влезе до работното си място – той трябва да бъде придружаван от човек от охраната!? /Фрог разполага с копия от заповедите на Николай Гусев, забраняващи на хора с над 10-годишен стаж във вестника да влизат в редакцията/. Едва когато над 100 журналисти от „Демокрация” правят подписка до СДС за отстраняването на скандалния чиновник – Костов го изритва окончателно, припомнят журналисти от тогавашния вестник "Демокрация".

Като награда за „добре свършената работа” по съсипването на „Демокрация” Гусев е назначен като координатор в община „Витоша”. Там за кратко време успява да влезе в остър конфликт с тогавашния кмет на общината Любен Петров /днес заместник-министър на икономиката/. Поради системно отсъствие на работното място от страна на Гусев – кметът Любен Петров заповядва да сложат камери за наблюдение пред кабинета му. Гусев изключва камерите с мотива, че се навлиза в личното му пространство като във "Вип Брадър". Отказва и да се чекира с карта при влизане или излизане от общината. Мотивите му – като координатор трябвало да бъде сред хората, а не в канцеларията си.                     

Следват няколко предупреждения от страна на кмета Любен Петров и отново след около година престой на местоработата си – Гусев е уволнен. Следва жалба до съда от негова страна и съдебна сага, следите на която вече се губят...

Сегашното предстоящо назначение на Николай Гусев като директор на търговското дружество към МО „Военно издателство” има най-малко две цели, коментират източници от МО.

Първо – да досъсипе  елитното някога издателство, в които са работили в различни периоди над 300 човека и всепризнати творци на словото. И второ: да подготви почвата за прилапване на апетитните имоти, в които се намира самото издателство и неговата база в центъра на София на ул. „Иван Вазов”.


Военно издателство има славна  близо 130 годишна история: създадено е през 1888 г. с указ на тогавашния  военен министър Сава Муткуров, а е преобразувано в търговско дружество "Военно издателство" ЕООД през 1999 г. Било е лидер  в публикуването на преводни книги в областта на сигурността, геополитиката и международните отношения. Сред тях са претърпелият три издания безсмъртен бестселър на Пол Кенеди „Възход и падение на великите сили”, класическото изследване за гражданско-военните отношения „Войникът и държавата” от Самюел Хънтингтън, „Бъдещето на силата” от Джоузеф Най-младши. В сътрудничество с Посолството на САЩ  в България е издадена двутомна „Американска военна история

Във „Военно издателство” са публикували свои  книги всички водещи военни историци като Георги Марков, Тодор Петров, Станчо Станчев, Йордан Баев, Светлозар Елдъров, както и изтъкнати политолози и специалисти по международни отношения, сред които  Тодор Танев, Николай Слатински, Татяна Дронзина, Нина Дюлгерова. Автори  във „Военно издателство” през годините са хиляди изявени български творци.

Ето една от унизителните заповеди на Гусев:


Тодор Атанасов
 

 


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3865 |01.11.2016 От днес влизането в болница е само с пръстов отпечатък . 1| 4447 |01.11.2016 Само във Фрог: Грабители пребиха десетки старци в София заради пенсиите им . 8| 8306 |31.10.2016 Тошко Йорданов пред Фрог: Пеевските медии се спичат от референдума, пишат глупости . 6| 15555 |31.10.2016 Фрогоко: Със заплатата Ненчев раздели армията на патриции и плебеи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads