Реклама / Ads
0| 3579 |01.11.2016 НОВИНИ

Прекратено e разследването за смъртта на съдия

.
Прокуратурата е прекратила разследването за склоняване към самоубийството след смъртта на съдията от Софийския районен съд (СРС) Цветан Ценов, съобщи ”Клуб Z”, като се позовава на свои източници.
 

Трагичният случай от 18 февруари се политизира, след като се заговори за натиск върху магистрата, който бил затрупан с работа. По този повод дори спешно се активизира Етичната комисия на Висшия съдебен съвет. Съдия Ценов беше командирован в Софийския градски съд.

 

В заключението на Софийската районна прокуратура се казва,че Ценов е споделял с колеги и приятели, че разглежда тежки дела - като фалита на ЦСКА, имотите на мюфтийството и др.

 

"Не е споделял с родителите си и колегите му за наличие на натиск по отношение на изхода и взиманите от него решения по делата, като по наказателното производство няма данни такъв натиск да му е оказван от ръководството на съда, колегиалната среда или други външни фактори", пише прокурорът.

 

Разследването е установило, че към 3.30 ч в ранната утрин на 18 февруари съдията е излязъл от жилището си, качил се е на междуетажната площадка между 14 и 15-ия етаж и оттам е скочил... Смъртта е настъпила вследствие съприкосновението със земята, пише наблюдаващият прокурор.

 

И изтъква направени съдебно-медицинска и биомеханична експертизи. Те доказват само, че тялото на магистрата се е ударило в козирката на входа  и е паднало на стълбите пред самия вход.

 

"Няма увреждания, които да не могат да се обяснят с падането отвисоко", заключават разследващите.

 

"Не са установени никакви доказателства за склоняване към самоубийство или за участие на трето лице по какъвто и да било начин към настъпилата смърт", допълва прокурор Петров от СРП.

 

Преди това той описва подробно оплакванията на Ценов -  фактът, че не е спал 6 нощи, че е "във видимо неадекватно състояние и е неконтактен", както и посещенията му при личен лекар, невролог и психиатър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3766 |01.10.2016 Четирима пострадаха тежко в дефилето на смъртта . 0| 3742 |29.09.2016 Условна присъда за докторка, причинила смъртта на бебе . 1| 3612 |27.09.2016 Реформатор бесен заради „пътя на смъртта” . 3| 4491 |21.09.2016 Супербактерии причиняват смъртта на 10 млн годишно до 2050 г

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads