Реклама / Ads
0| 3971 |02.11.2016 Президентски избори 2016

Милка Христова: Кметът на „Младост” трябва да има „желязо в гръбнака”. Ген. Стефанов го има.

.
Защо СОС спря да работи по време на предизборната кампания? Последната сесия на СОС беше на 29 септември. По годишната програма за работата му трябваше да се проведат сесии на 14 и 28 октомври, но СОС спря да работи и вече повече от месец сесии няма. Според мен причините са същите, поради които беше направен опит да спре и дейността на Народното събрания по време на предизборната кампания, тоест изцяло политически.
 

Целта е „да се изключи кабела" на опозицията и да се осуети всякаква възможност за дебати, който биха накърнили имиджа на управлението на ГЕРБ в столицата, особено в контекста и на частичните избори за кмет на район „Младост".

Сесиите на СОС се свикват от неговия председател и в този смисъл отговорността за „принудителната отпуска" е изцяло на ПП ГЕРБ. Това поведение е изключително безотговорно, предвид факта, че сега е периодът, в който се подготвя бюджета на Столична община за 2017 г. и общинските съветници на практика са изключени от този процес, с което им е отнето едно от най-важните правомощия. Това заяви Милка Христова, заместник-председател на СОС.


Важно ли е кой ще бъде районен кмет на „Младост"?

Частичните избори в район „Младост" се провеждат поради оставката на досегашния кмет, предизвикана от спонтанните граждански протести през лятото на тази година срещу презастрояването. Това означава, че гражданите на района не одобряват установения от последните два мандата модел на управление, при който кметът е представител на ПП ГЕРБ. Те се изправиха именно срещу този непрозрачен и неотчитащ техните интереси модел. Ето защо, ако искаме да се промени стила на управление, довел до неблагополучията в „Младост" по отношение презастрояването, унищожаването на зелените площи и транспортния хаос. Трябва да се смени районния кмет, защото той е основната фигура, от която зависи как ще се управлява и развива района. Считам, че е добре новият кмет да е представител на опозицията, за да не бъде „послушковец" и обикновен изпълнител на решенията на управляващите от ГЕРБ Столична община, а да има „желязо в гръбнака", за да защитава интересите на гражданите и да се противопоставя на неизгодните за тях решения. Такава личност има и това е ген. Стефан Стефанов - кандидат за районен кмет издигнат от БСП Лява България. С № 25 в бюлетината.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3622 |01.11.2016 Цачева в Якоруда: Българската нация трябва да бъде обединена . 0| 3639 |31.10.2016 Цачева в Брацигово: Младите хора трябва да могат да се реализират успешно в България . 1| 3689 |31.10.2016 Ген. Радев: Нямаме единна външна политика, а трябва да бъдем последователни и предсказуеми партньори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads