Реклама / Ads
0| 3071 |02.11.2016 Президентски избори 2016

Копия от документален филм, посветен на Иван Вазов, подаряват от МГЕРБ на училищата в Горна Оряховица

.
Филма „Българин да се наричам” ще подари на училищата в Община Горна Оряховица местната структура на ГЕРБ. Филмът бе представен в Деня на народните будители – 1 ноември в Горна Оряховица, лично от режисьора му Искрен Красимиров. Идеята е на МГЕРБ, подпомогнати от Общинското ръководство на партията и е в рамките на започналата неотдавна кампания на младежите „Да помним нашите деди”. Екземпляри от лентата бяха закупени от представителите на ГЕРБ и ще бъдат предоставени на всички учебни заведения в общината.
 
На представянето на филма в Горна Оряховица присъства народният представител инж. Клавдия Григорова – Ганчева, както и ръководството на ГЕРБ – Горна Оряховица.

Документалният филм „Българин да се наричам“ е част от поредицата на „НЕзабравимата България“ - с автор и режисьор Искрен Красимиров и е посветен на Иван Вазов.

 

„Филмът е художествено – документален. В него зрителите ще видят различни кадри, архивни снимки и фотоси, мнения на експерти, както и анимация и игрални постановки. Филмът започва с темата за Христо Ботев, тъй като Вазов сам тръгва да търси родното място на войводата именно там, където той е загинал”, разказа при представянето в Горна Оряховица Искрен Красимиров, който е и правнук на Ботевия четник Никола Минков.

 

Кампанията на МГЕРБ „Да помним нашите деди“ е продължение на досегашни инициативи, свързани със съхраняване на паметта за героичното минало на българите. Младежите от областта доразвиха идеите си, обединявайки ги в дългосрочна кампания, след като във Велико Търново чуха вдъхновяващата реч на кандидата за вицепрезидент Пламен Манушев. По думите на вицеадмирала всички ние сме длъжници на дедите си. При посещението си в региона, той развълнува аудиторията, говорейки за дедите на търновци, които са били истински герои. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7589 |20.06.2022 Политологът Тончо Краевски: Провал на ПП ще върне електорат на ”Демократична България” . 1| 2812 |05.10.2021 Красен Станчев: Ще има политически последици за партии от ”Досиетата Пандора” . 0| 7458 |08.11.2016 Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София . 0| 7688 |08.11.2016 Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads