Реклама / Ads
3| 9061 |02.11.2016 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Бивши агенти осъдиха ДАНС заради Писанчев и Йовчев

.
Цветлин Йовчев и Владимир Писанчев
Десетки бивши агенти осъдиха ДАНС заради ексшефовете на службата Владимир Писанчев и Цветлин Йовчев. В момента тази тема е най-коментираната във ведомството. Засегнатите вече са си извадили изпълнителни листове за хиляди левове обезщетение, което е за сметка на държавния бюджет, научи Фрог нюз от източници в съдебната власт.
 

През 2013 г. Писанчев , като директор на ДАНС , започва тотална чистка в родното ФБР . Махнати са куп неудобни за властта началници, както в дирекцията, така и в страната-Сливен, Варна, Велико Търново, Бургас, Благоевград и т. н. Твърди се, че това е станало под диктовката на Цветлин  Йовчев, който в този момент е ресорен вицепремиер . Според потърпевшите, масовото им отстраняване е станало по няколко схеми-пенсиониране , отнемане на достъпа до класифицирана информация или принудително напускане.

 

Засегнатите обаче не си оставят магарето в калта и намират цаката на ръководството на агенцията за нещо съвсем прозаично. Те  завеждат куп дела за това, че към тях не е спазен закона, който им дава право да ползват до 12 работни дни заради ненормирано работно време. Всъщност още след създаването на ДАНС  всички началници си правят оглушки за тази точка от закона и не издават заповед за нейното прилагане. Когато повдигахме този въпрос, Писанчев  все казваше: „После ще го мислим”, призна бивш служител пред Фрог . След няколко годишно протакане на делата, на 22 февруари т. г.  ВКС  излиза с решение, че правата на  бившите агенти са грубо потъпкани и трябва да получат обезщетение. Така всички печелят делата и осъждат ДАНС  да им плати суми от порядъка между  10-20 хиляди лева на човек.

 

Щом по-дребните риби, също  изгонени от ДАНС , научили за това, че началниците им са се преборили в съда за парите, те също завеждат дела. Любопитното е, че в един момент Писанчев  усеща накъде отиват нещата и в края на 2014 г. все пак издава прословутата заповед, с която признава правото на допълнителен отпуск за ненормираното работно време.  Тя, обаче важи само за бъдещ период. За това  на опашката за искащи пари се нареждат още много агенти на ДАНС . За да спести адвокатски хонорари и лихви, сегашният председател Димитър Георгиев вдига ръце от наплива на дела срещу ведомството и подписва нова заповед, която да важи от момента на създаване на родното ФБР .  Съдът принуди ДАНС  да работи по закон, лаконично коментираха  засегнатите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7629 |01.11.2016 Само във Фрог: МВР рови договора за охрана на железниците за 10 млн. лв. . 2| 9729 |01.11.2016 Само във Фрог: Ненчев готви ново скандално назначение . 1| 4447 |01.11.2016 Само във Фрог: Грабители пребиха десетки старци в София заради пенсиите им

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads