Реклама / Ads
3| 6614 |02.11.2016 НОВИНИ

Мира Радева: На Цецка Цачева й липсва харизма, гласуването е като влюбването

.
Мира Радева
Със сигурност най-добрият кандидат на ГЕРБ би била Кристалина Георгиев, преди случките. Със сигурност г-жа Цецка Цачева има много качества, добър юрист, добър председател на НС. Но и липсва харизмата. Гласуването е като влюбването. Трябва да изпитваш спонтанно доверие към този човек. Имаше серия от грешки. Според мен бяха пропуснати много шансове. Това заяви социологът Мира Радева.
 
През февруари направихме изследване и съм го коментирала, което ясно показваще, че даже най-харесваните лица на ГЕРБ ще имат затруднение да бъдат избрани. ГЕРБ, ако бяха  се поогледали по-добре от началото на годината, нямаше да се стигне до тази ситуация. Тя беше предвидима, допълни социоложката пред bTV.

Има два факта. Единият факт е свързан с издигането на двете неочевидни кандидатури - от ГЕРБ  и БСП. Мисля, че се дава знак, че страната трябва да се подготви за генералско управление. Има очевидна нагласа Цветанов и Цачева за бъдат обвинени за загубата и да се премине към плавен преход на харизмата. Дали този край ще настъпи след една или две години, е трудно да се предвиди. Но се подготвя пламен преход на тази харизма. И той ще премине през съвместно управление на ГЕРБ и БСП.  Дали ще е през лятото на 2016 г. или ще се изчака да пермине председателството на ЕС, но ще има предсрочни избори, коментира Семов, следвайки логиката.

Тези, които помагат на Борисов, не работят добре. И двете му интерювюта  по bTV и Нова телевизия дадоха основания за коментарите, които правим. Онова, което излъчваше в двете интервюта  Борисов бе досада от властта, имаше затормозеност от това как ще управлява. казваше го с всичко и с думите си. Като му е тежко да управлява, да отстъпи. Да не се страхуват вместо него избирателите, каза още Радева.

Умен политик, не би си позволил да поеме цялата тежест. Борисов няма друг умен ход освен да търси още по-широка коалиция, допълни Семов визирайки немския вариант.

Ужаси ме пълното затъмнение на референдума.. Ако не се разделя зърното от плявата, все такива ще ги ручаме. Ще гласувам диференцирано. Няма да гласувам за задължителното гласуване, категорична бе Радева

Референдумът е по -важен от президентските избори, още по категоричент бе доцент Семов.

Всеки има право да свика референдум. Това е демокрацията, не може да си избирателен демократ, заяви третият участник в разговора Георги Харизанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3879 |24.10.2016 Ново проучване: Цецка Цачева с 10% пред ген. Радев . 1| 4209 |17.10.2016 Алфа Рисърч: Цецка Цачева и Румен Радев на балотаж, ДПС ще реши изборите . 0| 4254 |10.10.2016 Радева: Кампанията е зализан тон и липса на дебат . 0| 5127 |08.10.2016 Проф. Мира Кожухарова: Удрят ни остри респираторни инфекции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads