Реклама / Ads
0| 3463 |02.11.2016 Президентски избори 2016

Цачева в Кюстендил: Да продължим да градим просперираща България

.
Цецка Цачева
Днес България има силно държавно управление и всички го признават – дори тези, които не симпатизират на ГЕРБ. България се преобразява. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в Кюстендил.
 
По думите й, направеното от двете правителства с премиер Бойко Борисов се вижда даже от недоброжелателите. Като пример за постигнатото Цачева даде обновената инфраструктура, новите паркове, спортните зали, площадите и санираните блокове. „Националната програма за енергийна ефективност е най-социалната политика, защото чрез нея се обновяват безвъзмездно домовете на хората. Това дава самочувствие на гражданите на България, че държавата го прави за тях“, заяви Цецка Цачева.
Според кандидата на ГЕРБ за президент държавните институции трябва да работят в една посока  - в интерес на всички български граждани.
„Трябва да създадем такива условия в страната ни, които да се равняват на условията за живот и работа, които имат нашите сънародници в чужбина. За да се случи това, трябва да продължим да градим просперираща България. Нашите деца и роднини ще се върнат тук. Това е постижимо, защото посоката на развитие на България е вярна. Защото ние знаем как и можем да го постигнем“, категорична бе Цецка Цачева.

По думите на Цачева, опонентите на ГЕРБ се готвят за идване на власт, но знаят, че ще загубят. „Те никога не са печелили срещу ГЕРБ. Ние имаме десет поредни победи и вървим към единадесета. Това ще се случи на 6-ти ноември с номер 17 в бюлетината“, подчерта кандидатът на ГЕРБ за президент.

Цецка Цачева заяви, че България трябва да продължи да бъде фактор на стабилност и сигурност, за какъвто страната ни е призната от държавите в региона и в Европа. „Всички ние искаме едно – спокойно да отгледаме децата си и да живеем достойно в стабилна държава. Като истинска народна партия ГЕРБ доказа, че не дели гражданите по никакви признаци и белези. За нас е важно да следваме евроатлантическите и европейските ценности. Това е нашият идеал, от който няма да отстъпим, защото вярваме, че членството на  България в ЕС и НАТО е без алтернатива. В днешния свят, изпълнен с предизвикателства, не можем да бъдем сами. Имаме своите приятели и съмишленици в лицето на страните-членки на Европейския съюз. Можем да разчитаме на партньорските армии в НАТО“, обясни още Цачева.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов заяви, че всеки български гражданин трябва да си направи равносметка за направеното от политическите партии. „Никога не трябва да забравяме „експеримента Орешарски“ и кои са тези, които отклониха България от единствения възможен път на развитие – европейският. Всички трябва да бъдем отговорни в избора си на 6-ти ноември“, каза той.

Цветанов обясни, че днес България има стабилно държавно управление и силна местна власт. „Когато приключи първият кабинет на Бойко Борисов имахме 0, 46 % бюджетен дефицит и излизахме много стабилно от тежката икономическа криза в цяла Европа. Успяхме да спечелим доверието на Брюксел, европейските фондове се отвориха за България и секторните политики можеха да получават средства от европейската солидарност“, каза зам.-председателят на ГЕРБ.
По думите на Цветан Цветанов, хората не трябва да забравят аферата „Костинброд“, която се случи в деня за размисъл през 2013 година. „Тази манипулация бе изфабрикувана от тези, които не могат да спечелят избори по демократичен начин и затова залагат на агресивно поведение и внушения. Искаме ли тази политическа конфронтация и нестабилност да се върне, а бюджетът на България отново да бъде нестабилен? Разбира се, че не. В началото на втория мандат на правителството на Бойко Борисов заварихме държавата с дълг от 3, 7 милиарда лева в резултат от фалирането на КТБ, 1 млрд. за „Мариците“, 1 млрд. за АЕЦ „Белене“ – това са пари на всички български граждани, които трябваше да бъдат платени. Въпреки това днешното правителство показа стабилно управление и имаме бюджет за 2017 г. с добри финансови показатели. На президентските избори трябва да гласуваме така, че да избегнем икономическата и финансова нестабилност“, категоричен бе Цветан Цветанов.
Цветанов заяви, че днес в страната ни има икономически подем. „През 2017 година държавата ще задели повече средства за образование, за здравеопазване, за регионална политика, за сигурност, за продължаване на Националната програма за енергийна ефективност - над 53 жилища се санират в Кюстендил в момента. Годишно ще се заделя по 1 млрд. лева, за да продължи безвъзмездното обновяване на жилищата на хората – това е ангажимент, поет от премиера Бойко Борисов“, каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.
Цветан Цветанов посочи, че като президент и вицепрезидент Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев ще представят достойно страната ни в Европа и в света. „Трябва да изберем президентът, който ще бъде обединител на нацията. Цецка Цачева доказа, че може да гради мостове, а не да разделя хората, както се стремят да правят опонентите ни. Тя винаги ще бъде до вас и ще решава проблемите, които се поставят пред държавата. Пламен Манушев е бил заместник-началник на българската армия. Той е истински патриот. Те ще водят диалог с всички партии, защото ние знаем, че трябва да говорим помежду си, а не да се противопоставяме“, подчерта още той.
Кметът на Кюстендил Петър Паунов призова жителите на Кюстендил да подкрепят кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев с номер 17 в бюлетината. “На местните избори приехме подкрепата на ГЕРБ с благодарност, за да можем да продължим така нужните реформи в Кюстендил. Подкрепете моя приятел и изявен законотворец Цецка Цачева, гласувайте за човека с чест и достойнство – вицеадмирал Пламен Манушев. По този начин ще подкрепите работещите институции на България, което е нужно, за да продължим да работим успешно с правителството на Бойко Борисов. Това е правителството и президентската двойка, които подкрепят нашите усилия за икономически мост на Кюстендилски регион -коридор номер 8, решаващ за икономическото развитие в цялата страна. Не можем да не се сетим какво ни причиниха ДПС и Бай Сали. 6-ти ноември е подходящата дата за бъдещето на прекрасна България и щастливи млади хора“, заяви Паунов.
Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев обясни, че с Цецка Цачева обикалят вече 25-ти ден страната и са събрали много позитивна енергия от срещите си с хората.  По думите му, Кюстендил е мястото на българската бойна слава. „Изборите са важни за стабилността на държавата, защото опонентите ни целят дестабилизация и предсрочни парламентарни избори. Нямаме време за губене, България трябва да продължи да върви уверено напред. Ние с Цецка Цачева няма да ви подведем и ще бъдем гарант за това, че България ще продължи да бъде уважавана и мирна страна“, подчерта вицеадмирал Манушев.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3364 |02.11.2016 Цачева в Бобов дол: Държавата работи и гарантира сигурността на всички български граждани . 0| 3359 |02.11.2016 Владислав Николов: Единствено в лицето на Цецка Цачева България ще има добър и уважаван президент . 0| 3517 |02.11.2016 Цачева в Дупница: С Пламен Манушев винаги сме отстоявали националния интерес на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads