Реклама / Ads
0| 3540 |03.11.2016 Президентски избори 2016

Цачева: Убедена съм, че времената, в които нямаше възможност за инакомислие, няма да се върнат

.
Убедена съм, че времената, в които нямаше възможност за инакомислие, няма да се върнат. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на среща с ръководството на Конфедерацията на труда „Подкрепа“. На срещата присъстваха председателят на Комисията по бюджет и финанси в 43-тото народно събрание Менда Стоянова и зам.-председателят на бюджетна комисия Диана Йорданов.
 
„В тази кампания, за жалост, чувам от моите опоненти едни много добре поднесени послания, които галят сетивата, но са далеч от разума, от онова, което Конституцията предвижда като правомощия на държавния глава. Президентът олицетворява единството на нацията и представлява държавата пред света“, обясни Цецка Цачева.
Тя заяви, че ролята на президента е да балансира между политическите сили. По думите на Цачева, предизборните кампании минават и заминават, но обществото се нуждае от политическа стабилност и справедливост. „Затова е важно да продължи реформата в съдебната реформа. Страната ни има нужда от работещ и независим съд“, каза Цецка Цачева. Тя обясни, че като президент и вицепрезидент с вицеадмирал Пламен Манушев ще работят за образована българска нация. „Нужно е икономическото развитие на България да продължи, за да се справим с безработицата. Образованието трябва да отговаря на нуждите на бизнеса от квалифицирана работна ръка, за да може младите хора да си намират по-лесно работа“, посочи Цачева.
Кандидатът на ГЕРБ за президент подчерта, че президентът трябва да работи в тясна връзка със синдикатите. „Вие имате голяма експертиза, трябва да има диалог и чуваемост за вашите идеи и искания. Вярвам, че и най-крехкият баланс е по-доброто решение от противопоставянето“, заяви Цецка Цачева. Тя посочи, че ще поощрява и насърчава политики на местната власт и държавните институции, които са в интерес на гражданите. „Ако дадена политика среща съпротивата на гражданите, аз ще бъда корективът, който ще се противопостави на тази политика“, категорична бе Цачева.  
Цецка Цачева коментира още, че едно от правомощията на президента е да информира Народното събрание за действията си. „В република с парламентарно управление президентът трябва да бъде по-често в парламента, за да информира народните представители и обществото как изпълнява правомощията си“, каза тя.
Цачева подчерта, че гражданите са уморени от политическите кризи. По думите й, политическите опоненти на ГЕРБ не трябва да се заиграват с основателните страхове на хората, свързани с бежанския поток и военните конфликти в Близкия изток.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3916 |31.10.2016 Цачева: Като президент на България всеки ден ще връщам доверието, което са ми дали хората . 0| 3292 |31.10.2016 Цачева: С постоянен диалог и сътрудничество можем да направим крачка напред в борбата с насилието над жени и деца . 0| 3535 |26.10.2016 Цачева: Като президент ще работя за това всички населени места в страната да се развиват едновременно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads