Реклама / Ads
0| 3393 |04.11.2016 Президентски избори 2016

Станишев: С активността и избора си ще демонстрираме решителност и воля за промяна!

.
В неделя избираме следващия президент на България. В тази кампания имаше голям избор – кандидати за всеки вкус. Но в крайна сметка президентските избори не са състезание по остроумие или конкурс за красота. Това написа във Фейсбук лидерът на ПЕС Сергей Станишев.
 

Избираме първия човек в държавата. Той трябва да е способен да обедини тежко разделената ни нация. Да формулира и да сложи на масата визия за бъдещето на страната. Да вдъхне чувство за сигурност и предвидимост в един все по-тревожен свят и регион. Със самочувствие и достойнство да води външната ни политика като държава-членка на ЕС. Да предвижда инициативи не само в сферите, които са негова пряка отговорност – като националната сигурност, но и в такива като образование, здравеопазване, култура.

 

Мнозина съзнават, че истинският двубой и в тези избори, както съм казвал много пъти, е между БСП и ГЕРБ. Ясно е, че г-жа Цачева представлява статуквото и ще бъде изпълнител на волята на премиера.

 

Ген. Радев, от своя страна, е човек с характер, доказал, че е способен да отстоява позиция. С неговото номиниране БСП за пореден път показа отношение към президентската институция – не изпращаме там човек с партийна повеля. А такъв, който да изпълни институцията с достойнство и съдържание. Моята партия винаги се е имала такъв подход и затова се представя добре на президентските избори. През 2011 г. зад нашия кандидат застанаха 1 531 193 българи, а разликата с Плевнелиев беше 167 000 гласа. Всички видяхме манипулациите и БСП за пръв път не призна изборите.

 

От срещите ми с много хора знам, че българите искат промяна. Не искат да дадат цялата власт в едни ръце. Хората искат баланс. Не желаят да се влияем от чужди интереси, а аргументирано и ясно да отстояваме своите. И, ако сега не се случи тази промяна, няма на кого повече да се сърдим. В неделя трябва да поемем собствената си отговорност и да определим бъдещето си и това на децата си.

Надявам се не "задължителното" гласуване, а собственото ни желание да направим категоричен и осъзнат избор да ни отведе до урните. Само тогава прочутата изборна машина на ГЕРБ няма да надделее.

 

Но освен участието ни е важно и как гласуваме – разпиляването на гласовете дава шанс на статуквото! А ГЕРБ са малцинство в българското общество.

Нека сме активни и да сигнализираме за всяка нередност! Само така няма да позволим резултатът отново да бъде подменен и откраднат в чували.

Вярвам, че в неделя ще заложим на демократичността. И с активността и избора си, ще демонстрираме решителност и воля за промяна!

Пожелавам успех на ген. Радев и Илияна Йотова и съм убеден, че техният избор е за доброто на България!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3908 |04.11.2016 Станишев: Задържането на опозиционни лидери в Турция е политическа репресия . 1| 4489 |21.10.2016 Станишев: Повечето евролидери не подкрепят нови санкции срещу Русия . 1| 3722 |20.10.2016 Станишев: Младежите искат работа и социална справедливост. Това е нашата битка!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads