Реклама / Ads
0| 4125 |04.11.2016 Президентски избори 2016

Цецка Цачева към учителите: Вие сте изключително важни за просперитета на нацията

.
Избрах като свой основен приоритет образованието. Вярвам, че това е разковничето за просперирането на обществото и нацията ни. Това каза кандидатът за президент на ПП ГЕРБ Цецка Цачева по време на среща с над 400 учители и директори от детски градини и училища, училищни психолози, синдикални и работодателски организации в сферата на предучилищното и училищното образование и неправителствени организации.
 

Темата на срещата беше: „Качественото предучилищно и училищно образование – гаранция за успешна професионална кариера и перспективи за личностно развитие на младите хора в България“.

 

На събитието присъстваха кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев, зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев, кметът на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, председателят на Комисията по образование и наука в 43-тото Народно събрание Милена Дамянова, председателят на Синдиката на българските учители към КНСБ Янка Такева, председателят на Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие в Столична община Малина Едрева, народни представители и общински съветници. 

Цецка Цачева изтъкна факта, че се отпускат средства от държавата в размер на 223 милиона за допълнителни възнаграждения на учителите. По думите й, това е знак за отношението на правителството на Бойко Борисов към труда на учителите. „В работата ми като президент темата за образованието ще присъства много активно. Разчитам много на синдикатите и професионалните организации, защото опитът им е много важен“, каза Цачева.

 

Цецка Цачева изрази признателността си към труда на учителите. „За мен вие сте изключително важни за просперитета на българската нация и знам колко много ви дължи обществото. Знам и болката ви, че професията, която е била на уважение и почит, като че ли днес не среща това“, заяви Цачева. Тя посочи, че е много благодарна на българските учители, които видели качествата и таланта на сина й. „Неговите постижения са изцяло в резултат на работата на българските учители. Заслужавате да имате по-добро заплащане и възнаграждение“, подчерта кандидатът на ГЕРБ за президент.

 

Цецка Цачева призова за подкрепа с номер 17 в бюлетината всички български граждани, които искат образованата и просперираща нация да е национален приоритет. „Всички ние искаме да живеем в стабилна и сигурна държава, за да бъде България с по-добър облик пред Европа и света. Нуждаем се от обединение, за да завещаем една модерна и подредена съвременна държава на идните поколения“, каза тя.

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев заяви, че се отнася с огромно уважение към учителите на България. „Днес вие сте народните будители. Повече от година обикалям като самодеец България, за да събудя народа. Убедих се, че българският дух е жив. Днес отново трябва да се обединим и да застанем зад общия национален идеал, за да продължим пътя си на европейско развитие“, каза вицеадмирал Манушев.

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че подкрепя изцяло кандидатурата на Цецка Цачева и Пламен Манушев за президент и вицепрезидент на България. Според Фандъкова каузата „образование“ означава горда нация, обединена около духовните ценности. „Каузата за качествено образование означава любопитни и търсещи деца с високи цели, които ни задължават да сме още по-отговорни в решенията си. Благодарение на екипа на ГЕРБ в Народното събрание и Министерски съвет, реформата в образованието стартира с нов закон за училищното и предучилищното образование и с увеличени средства за сектора. Благодарение на усилията на  Цецка Цачева и на председателя на образователната комисия Милена Дамянова темата „Образование“ беше водеща месеци наред в Народното събрание. Цецка Цачева е приела нелеката задачата да защити българското образование като президент на страната и всички ние трябва да я подкрепим“, заяви Фандъкова. По думите й, Цачева може да отговори на очакванията на работещите в сектора и да създаде добра атмосфера за диалог с всички.

 

Председателят на Синдиката на българските учители към КНСБ Янка Такева също подкрепи кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. „Ние българските жени имаме шанса да покажем своето единство. Сега ни е шансът да кажем, че българските жени са добри управленци и да подкрепим първата жена президент на България – Цецка Цачева. Живеейки в този размирен свят, ни трябва балансирана политика и човек като Пламен Манушев, който да бди за нашата сигурност и спокойствие“, заяви Такева.

 

Според нея, трябва да се назначават учители по възпитание – както има в редица европейски държави и училища. „Възпитанието на младите хора е важен елемент от всичко, което като фундамент носи образователната система. Имаме нужда от подкрепата, свързана с това как повече да надграждаме своите си знания и умения. Българско образование се прави само с много добър учител. Не отричаме, че детето е центърът, но едно дете може да бъде успешно и да е диамант в ръцете на обществото, когато мине през ръцете на един добър учител. Подкрепям ви като жена, г-жо Цачева, защото знам колко удари под кръста получихте незаслужено“, обърна се към Цецка Цачева Янка Такева.  Председателят на СБУ изрази убедеността си, че кандидата на ГЕРБ за президент носи отношението си към учителската професия в душата си и призова присъстващите над 400 души да я подкрепят с номер 17 в бюлетината.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4092 |04.11.2016 Цветан Цветанов в Пловдив: България ще има първата жена президент и това ще бъде Цецка Цачева . 0| 3572 |04.11.2016 Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев получиха подкрепата на стотици жители на София . 0| 3646 |04.11.2016 Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева подписа етично споразумение, с което поема ангажимент да защитава правата на хората в неравностойно положение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads