Реклама / Ads
0| 7188 |04.11.2016 Президентски избори 2016

Йотова: Защо Венецианската комисия мълчи за изборните промени в последния момент?

.
„Важно е за всички българи изборите да бъдат честни. Трябва да се върне доверието на хората“. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП ген., Румен Радев по време на срещата с наблюдатели от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.
 

Той каза също, че се правят изборни промени в последния момент, което не работи в интерес на гражданите. „Не виждам усилия на правителството да гарантира честността на предстоящия вот“, каза пред тях кандидатът за президент. Ген. Радев категорично изрази своята подкрепа за провеждането на референдуми, защото те отразяват гласа на хората в България. 


„Защо Венецианската комисия мълчи за изборните промени в последния момент?“.Това попита кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова по време на срещата. Тя обясни, че такива се правят не по-рано от 6 месеца преди изборите. Пред наблюдателите от ПАСЕ Йотова обясни и за политическия натиск, който се оказва върху симпатизанти на левицата, а и не само върху тях. „Хората биват притискани да се откажат от местата си в избирателните комисии, а и биват заплашвани и с уволнения там, където администрацията е управлявана от ГЕРБ“, заяви тя. 

 

Илияна Йотова обърна внимание и на проблемите с изборните списъци. „Те съзнателно не са изчистени от „мъртви души“, защото това е в интерес на управляващите“, категорична бе тя. Според нея не е обърнато внимание и на изборния туризъм вътре в страната. „Управляващите умишлено толерират и това“, каза Йотова.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3743 |04.11.2016 Илияна Йотова: Румен Радев никога не би подписал бюджет, който обрича българските граждани . 0| 3441 |01.11.2016 Илияна Йотова: Предстои ни много работа, упоритост и национално единение . 0| 4135 |31.10.2016 Илияна Йотова: Повече не бива да се срамуваме от президентската институция
Реклама / Ads