Реклама / Ads
7| 8970 |05.11.2016 НОВИНИ

Владимира Янева „съветвана” да подкрепи Мондешки

.
Владимира Янева
Владимира Янева, която е един от участниците в записите, нашумели като „Яневагейт” е била предупредена да потвърди версията, че са правени „на майтап”. Предупреждението е предадено чрез неин близък.
 
Свързано е с очакването в понеделник, 8 ноември, тя да бъде разпитана за автентичността на разговорите, записани в дома на съдия Румяна Ченалова, в които участвал и адвокат Мондешки. Предполага се, че „колегиалният съвет” е изпратен от представители на лобито, което контролира Висшия съдебен съвет и се свързва с имената на зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутата от ДПС Делян Пеевски. Източниците на Фрог нюз, които съобщиха тази информация припомнят, че Янева и Цветанов години наред са били много близки приятели. На Янева дали да разбере, че ако „подкрепи” Мондешки може да разчита на снизхождение в действията срещу нея, но ако не бъде „разумна” да се „сърди на себе си”.

Първа за автентичността на разговорите, които разкриват задкулисието в действията на прокуратурата, ВСС и изпълнителната власт, проговори съдия Румяна Ченалова. Досега тя направи няколко изявления, които потвърдиха съмненията за обвъзраност между институциите, което лишава правосъдната система от самостоятелност и взимане на решения, продиктувани единствено от закона. Разкриха се и ролите на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, както и на Пеевски в решаването на всякакви въпроси и промлеми, засягащи държавата и граждаското общество.

Разобличаващата информация от месеци е известна на Европейската комисия, но оттам също се бавят с реакцията по нечувания скандал.

Преди дни адв. Мондешки заяви в интервю за в-к „Труд”, който е считан за близък до Пеевски, че разговори е имало, но те били шеги и закачки с цел Янева и Ченалова да ги използват, ако станат обект на разследване.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3978 |04.11.2016 Прокуратурата възобнови разследването по ”Яневагейт” . 0| 4587 |03.11.2016 Захариева иска възнобновяване на проверката по ”Яневагейт” . 4| 4843 |03.11.2016 Сапунената опера около ”Яневагейт” прикрива ограбването на КТБ . 4| 8998 |13.10.2016 Панов: Прокуратурата да провери твърдения на Цв. Василев и "Яневагейт"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads