Реклама / Ads
0| 3910 |07.11.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Социолог: Подкрепата от РБ и ПФ за Цачева може да е само на думи

.
Интересно ще бъде как между двата тура на президентските избори ще се случат нещата с по-близките коалиционните партньори на ГЕРБ в лицето на Патриотичния фронт и Реформаторския блок. Дори такава подкрепа да бъде заявена публично и да бъдат призовани привържениците на тези политически сили да гласуват за Цецка Цачева, това няма да се случи напълно. Това подчерта социологът от „Маркет Линкс” Добромир Живков .
 
По думите му и сред националистите, и сред реформаторите има немалко, които са декларирали, че биха гласували за ген. Румен Радев. Той отбеляза, че разликата между левия кандидат и Цецка Цачева към момента може да е 4% по данни на ЦИК, но вероятно ще намалее при обработката на всички протоколи.

Живков коментира, че Веселин Марешки е една от изненадите със своите 10% от вота. „45-50% от гласувалите за него са хора до 40 г., доста млади гласоподаватели успява да привлече”, допълни той. Доста млада е и демографията на протестния вот – около 1/3 от посочилите „Не подкрепям никого” са между 18 и 30-годишна възраст.

Живков каза, че в процеса на анализите вероятно ще стане ясно, че по-важният резултат е друг – успехът на националния референдум, иницииран от „Шоуто на Слави”.

„Има голям шанс да мине, това от една страна е победа за пряката демокрация в България, трябва и да си дадем сметка, че това е много голяма отговорност – да предизвикаш българския гласоподавател да гласува по едни много важни въпроси”, посочи още социологът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4019 |07.11.2016 Социолог: ГЕРБ тръгнаха на президентските избори като на парламентарни . 4| 3937 |06.11.2016 Социолог: Цачева губи в София и големите градове, ГЕРБ са в криза . 1| 3968 |06.11.2016 Борисов гласува: Важно е мнозинството да си преброи подкрепата на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads