Реклама / Ads
0| 7565 |07.11.2016 Президентски избори 2016

Ген. Радев: В безсилието си опонентите ми търгуват със страха

.
„ГЕРБ загубиха в София, в Пловдив, в големите градове. Те загубиха подкрепата на хората в активна възраст, образованите хора. Това разби мита, че за тях са всички образовани, интелигентни, млади хора.” Това заяви в ефира на БНР кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев.
 

Той подчерта, че водената от представящите се за десни партии политика не води до напредък за България. „Това е очевидно и от гласа на българските граждани. Усеща се пълното политическо безсилие и в паническите си опити по някакъв начин да излязат от ситуацията, те търгуват със страха, че идва чудовището БСП-ДПС”, обясни той. По думите му те бъркат президентски с парламентарни избори. Генералът подчерта, че не е водил и не води пазарлъци с партийни централи. „Разчитам на гласовете на всички български граждани”, каза още той.  Радев подчерта, че в смесените райони Цачева има два пъти повече гласове от него. Той допълни, че първите обработени секции от Турция показват – за Орешарски 1390 гласа, за Цачева 2423, а за него едва 53 гласа. Генералът поясни и, че в изследването на ГАЛЪП има графа „етнос”, там пише българин – за Цачева 22%, за него 28%; в графата турчин – за Цачева 19%, за него 8%; в графа ром -  за Цачева 36%, за него 27%. Това са реалните данни. Другото е политически цинизъм, подчерта Румен Радев.  

 

Ген. Радев заяви, че внушенията, правени от управляващите за разклащането на евроатлантическото бъдеще на страната ни без тях, са инсинуации. „България има ясна евроатлатическа ориентация. Това никога не е било поставяно под съмнение от мен”, категоричен бе той. По думите му сега сме само консуматор на решения, а трябва да станем генератор на такива в рамките и на двата съюза. Според него управляващите са показали, че не могат да постигнат това. Той обясни, че те вече усещат, че ще им се потърси отговорност за пропуснати ползи. „Това, че сме членове на НАТО и ЕС, не означава, че трябва да сме врагове с Русия. Не става сами да си създаваме врагове, а да търсим нашите икономически интереси”, заяви той. 

 

Ген. Радев обясни, че не дели българите на червени и сини, на леви и на десни, по етническа и религиозна принадлежност, но за съжаление това го правят управляващите. „Те продължават да разделят България. Поведението на Цачева не е като на български президент”, заяви генералът. Той каза, че се радва, че тя е приела поканата за дебат, която той е отправил още миналата седмица. Попитан, кога ще се състои дебатът, Радев заяви, че датата и мястото ще станат ясни след като се разберат щабовете на двамата.

Генералът добави, че когато стане президент, първото нещо, което ще направи, е да сформира един професионален, здрав екип от експерти, хора родолюбци, които мислят за България, за да се разработи ясна програма с приоритети. Като друга първостепенна своя задача той посочи и свикването на КСНС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3358 |03.11.2016 Ген. Радев: Не съм агент на Москва или на Вашингтон. Ще бъда агент на народа във властта . 0| 3361 |01.11.2016 Цветанов в Разлог: Опонентите ни обещават невъзможни неща, защото знаят, че никога няма да ги изберат . 0| 3529 |01.11.2016 Цецка Цачева в Банско: Опонентите ни целят да предизвикат дестабилизация на държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads