Реклама / Ads
1| 3553 |07.11.2016 НОВИНИ

Мнозина българи зад граница не успяха да гласуват заради неуредици

.
Безсънна нощ в Лондон. В една от секциите се стигна до физическа саморазправа. Дълги опашки попречиха на българи в британската столица да гласуват.
 

Напрежение имаше пред секцията в Баркинг. От днес това място отново е един от големите български магазини и нищо не подсказва за изборите в неделя.

Но вчера комисиите бяха подложени на сложни условия за работа, а избирателите –на тежки атмосферни условия в желанието си да упражнят правото си на глас. Някои хора чакаха по 3-4 часа, за да гласуват.

 

В 21:00 часа обаче секцията затвори и стотици не можаха да гласуват.

През една от секциите в Баркинг през целия ден минаха близо 1000 души.

 

Желаещи да гласуват, които не са успели, имаше и в други европейски градове. Проблеми е имало в Германия, Италия и Белгия.

 

В белгийската столица Брюксел българите можеха да гласуват в две секции. Общото между местата са били опашките.

 

„Чакахме час и половина и се отказахме. След това отидохме и до другата възможна секция, където от колата видяхме, че едва ли ще ни стигне остатъкът от деня, за да изчакаме опашката”, обясни пред НТ Владимир Павлов, българин в Брюксел.

Някои успели да гласуват в друг град. За други времето не стигнало, споделят съгражданите зад граница във Facebook.

 

Друг сигнал за опашки пред избирателните урни е от град Мюнстер, Германия. Там е имало една избирателна секция.

 

„Аз лично наистина чаках 4 часа, за да мога да гласувам. Проблемът беше там, че много хора не успяха наистина да гласуват, защото бяха късно отишли и някои не можеха да отделят четири часа”, разказа Василена Бекман, българка в Мюнстер.

 

В Северна Италия е имало само една изборна секция, оплакват се наши сънародници.

 

„Пристигнах в 12:15 на обяд, успях да гласувам в 18:30. Искам да попитам българските политици: „Всички чакаха резултатите от гласовете на българите в чужбина - защо никой не попита, защо българите в чужбина не можаха всичките да гласуват?”, попита Милена Огнянова, българка в Милано.

 

Сигнали за опашки и часове чакане пред избирателните секции получихме и от Париж, Атина и Прага.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4846 |07.11.2016 Арестуваха българин за източване на банкомати във Филипините . 0| 3871 |07.11.2016 По данни към момента: 106 312 българи зад граница са гласували . 2| 4288 |07.11.2016 Цачева първа зад граница, Трайков изостава зад Радев . 2| 4070 |07.11.2016 Ето вота на българите в чужбина при 68,10% от протоколите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads