Реклама / Ads
0| 3925 |08.11.2016 КРИМИНАЛНО

Задържаха столични наркодилъри

.
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици главно в София, София-област и Видинския регион.
 

Групата е задържана на 4 ноември 2016 г. при специализирана операция на ГДБОП и ТСБОП-Видин под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура, съобщиха от там.

 

С решение на Специализирания наказателен съд от 7 ноември 2016 г. на четирима от участниците е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“, в т.ч. на организатора и ръководител на групата Георги Д. и участниците Милен Е., Любомир М. и Тихомир К. На Сашо К. е наложена „Парична гаранция“ в размер на 2000 лв., както и забрана да напуска страната.

 

Според събраните до момента доказателства групата е действала от средата на март 2016 г., като е разпространявала в Северозападна България различни по вид наркотици, предимно кокаин, амфетамини, екстази и марихуана. Участниците са били снабдявани с дрога от Георги Д. и са се отчитали на него. Комуникацията помежду им е осъществявана по вайбър или предплатени телефони.

 

Групата е извършвала и доставка на наркотици по домовете. Ръководителят Георги Д. и Милен Е. са задържани в момент на продажба на наркотици в столичния ж.к. „Лагера“. У Георги Д. са намерени и иззети 546.99 грама амфетамин и екстази. В двете обитавани от него жилища са открити още 270 г марихуана, 3.4 г кокаин, електронна везна, пликчета тип спейсбек, голямо количество пари.

 

По време на акцията в столичния ж.к. „Лагера“ са задържани и останалите участници в групата. У всеки от тях са намерени и иззети различни по вид и количество наркотични вещества. В хода на разследването са използвани СРС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3764 |07.11.2016 Задържаха убиеца на двамата възрастни от Пазарджик . 0| 4320 |25.10.2016 Задържаха 26 кг. кокаин на ГКПП ”Кулата” . 0| 4067 |21.10.2016 Задържаха 12 души за телефонни измами в Русе

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads