Реклама / Ads
4| 9031 |08.11.2016 ПОЛИТИКА

Адв. Екимджиев за Фрог: Арогантността на Борисов провали ГЕРБ

.
Адв. Михаил Екимджиев
Едва ли е случайно, че няколко дни преди изборите се появява нелепото интервю на адвокат Мондешки във вестник „Труд”, в което той дава абсурдни обяснения за начина, по който записите между него, Владимира Янева и Румяна са „изработени“. Записи, които доволно комрометираха управляващите, доказвайки нечистоплътните им мераци за контрол на съдебната система. Това заяви пред Фрог нюз адвокат Михаил Екимджиев по повод разрастващия се скандал „Яневагейт”.
 

Неслучайно, след катастрофата на първия тур от президентските избори, губещите почва под краката си ГЕРБ и Цецка Цачева обявиха, че вече са склонни да приемат модела на съдебна реформа, срещу която се обявиха само преди няколко месеца и заради която беше отстранен от поста бившия министър на правосъдието Христо Иванов. Фактът, че ГЕРБ  точно сега се сещат за провалената от тях съдебна реформа и са готови да я търгуват срещу подкрепа от реформаторите, показва, че твърденията за зависимости, които излизат от записите на Ченалова, Янева и Мондешки, са съвсем обосновани.

 

Да припомним един друг разговор между Бойко Борисов и бившия градския прокурор на София Николай Кокинов за Сотир Цацаров. В него Кокинов репликира на премиера: „Нали вие си го избрахте”. Тогава нямаше дори опит на Борисов да опровергае тази реплика. А действията на Цацаров буквално крещят, че е тежко зависим от тандема Пеевски - Борисов.

 

Разговорът между Мондешки, Янева и Ченалова не показва нищо ново, а само подробности от миризмите на кухнята за вмешателството на премиера в съдебната система. То, заедно с арогантното отношение на Борисов спрямо хората, които искаха съдебна реформа, високомерието и самозабравянето на ГЕРБ, са причина за резултата от изборите. В момента виждаме как Цачева се прави на демократ, след като само преди седмица каза, че държавата е по-важна от правата на човека. Като бумеранг се стовари върху управляващите и казармения подход към мислещите, дясноориентирани хора с въвеждането на задължителното гласуване. Резултатът е, че точно активните десни избиратели, на които ГЕРБ уж разчита, бойкотираха изборите заради опита на властта да ги принуди да гласуват. Това се вижда както от високия процент негласували въпреки нормативната задължителност на вота, така и от загубата на ГЕРБ в София, Пловдив, Варна и в почти всички големи градове.

 

Преди време Борисов каза за записите, че „двете каки“ си говорят и се записват, за да бъде компрометирано правителството. Това изказване показва подценяване и пренебрежение към мислещите хора, които са ядрото на дясно политическо пространство. Тази арогантност провали ГЕРБ на изборите, а десните избиратели, образованите градски хора, останаха фактически непредставени, тъй като Цачева, с комсомолското й минало и манталитет, не може да бъде припозната като техен избор. Тези граждани не гласуваха, протестирайки както срещу задължителния вот, така и срещу опита да им пробутат Цачева като лице на „дясното“ и на евроатлантическия избор на просветените българи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 17369 |08.11.2016 Радева пред Фрог: Гръбнакът на ГЕРБ е пречупен, хората не искат Борисов . 2| 6227 |08.11.2016 Божилов за Фрог: Блъсков и Мондешки с ”Яневагейт” сътвориха комедия на абсурда . 1| 6762 |07.11.2016 Само във Фрог: Коват закони, дори при оставка на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads