Реклама / Ads
1| 4201 |08.11.2016 НОВИНИ

Медицинският одит дава пловдивският онкоцентър на прокуратурата

.
Изпълнителна агенция ”Медицински одит” откри нарушения при лечението на 8 пациенти на Комплексния онкологичен център в Пловдив. Това съобщават от Министерството на здравеопазването. Констатираните нарушения са свързани със системно и грубо нарушаване на медицинските стандарти, правилата за добра медицинска практика и други нормативни актове, които гарантират качеството на оказаната медицинска помощ на пациентите.
 
Припомняме, че след анонимни сигнали на пациенти за ненужни операции здравният министър д-р Петър Москов възложи на "Медицински одит" да извърши проверка на лечебното заведение. Прокуратурата в Пловдив също се самосезира и започна проверка.

По-рано днес медици от онкоцентъра излязоха на протест в своя защита, като обявиха, че няма доказателства, а само непроверени обвинения.

Докладът на "Медицински одит" е изпратен на прокуратурата.

Петър Москов издаде заповед да бъдат отнети правата на патолога в центъра д-р Петко Маслев. Той няма да може да упражнява медицинска професия в страната за период от две години.

Москов е предприел и превантивна мярка, като е подписал разпореждане за допускане на предварително изпълнение с цел защита живота и здравето на пациентите, които се лекуват в центъра. От здравно министерство уточняват, че проверките на "Медицински одит", НЗОК и прокуратурата продължават.

В писмо до кмета на Пловдив Иван Тотев и председателя на Общинския съвет Москов настоява в най-кратки срокове да бъде променено ръководството на лечебното заведение и начинът на управление. Той иска да се въведе постоянен контрол на качеството на работата. Освен това настоява дейността на центъра да бъде приведена в съответствие с добрата медицинска практика.

Със заповед на Петър Москов "Медицински одит" започва цялостна проверка на онкоцентъра в града под тепетата. Особено внимание ще бъде поставено на дейността на онкологичните комисии и организацията на работа по комплексно лечение и диспансерно наблюдение, допълват от министерството.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4240 |08.11.2016 Радев: Митов с калашник ли ще освобождава Крим? . 0| 3958 |07.11.2016 Стотици изнервени гласоподаватели чакаха в Чикаго . 0| 3720 |06.11.2016 Лиляна Павлова: Не виждам причина да се подава оставка . 1| 3602 |06.11.2016 Калфин отказа да дава пресконференция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads