Реклама / Ads
3| 9218 |09.11.2016 ЪNDERGROUND

Свидетел срещу Бисер Лазов: Разпродавал е активите на КТБ под погледа на синдиците

.
Бисер Лазов
Делото за клеветите на Бисер Лазов по адрес на банкера Цветан Василев бе отложено за догодина заради отсъствието на обвиняемия за същото престъпление Емил Галов, предаде репортер на Фрог нюз. Наред с Лазов и Галов Темида е повдигнала обвинение и на още 5 лица – Албена Андреева, Иван Стойков, Теодора Танева, Людмила Петрова, Тихомир Иванов.
 

Обвиняемият Галов отложи делото, тъй като не е редовно призован и правата му ще  бъдат нарушени, ако започне процесът без него, обоснова се съдът.  

 

Сред свидетелите срещу Бисер Лазов и компания са д-р Вера Ахундова и Георги Зяпков, който е бе възстановен от съда на работа в КТБ неотдавна.

 

„Шестимата са кредитополучатели от КТБ. С голяма част от активите като сградата на София прес, 160 дка на морето, сградата на централата на банката са се разпореждали в полза на трети лица. Друга част от активите – хотелски комплекс в Разлог и 120 дка във Велинград са придобити директно от фирма съвместна между Бисер Лзов и Албена Андреева. Това е ставало под погледа на квестори и синдици на банката в продължение на година и половина. Шестимата твърдят, че са заставени насила да работят във фирмите, в същото време не ги напускат, а разпродават активите им без да погасяват кредити към банката. Това говори, че техните твърдения не са верни”. Това заяви пред Фрог нюз Георги Зяпков, който е отговарял за кредитите.

 

„Не познавам нито едно от подсъдимите лица, никога не съм ги виждала и чувала. Твърдят за себе си, че са безпомощни и безработни, а по същество управляват три и половина милиарда, които придобиват за себе си и за трети лица. Случайно попадам на този случай, касаещ Цветан Василев. Случаят стъпва на всички сигнали, които сме подавали. Направихме справка в Агенцията по вписванията и се появиха всичките техни фирми, които засякохме с фирмите, за които имахме информация. Попаднах като свидетел, защото съм разработила схеми за това как е ограбена банката”, обясни д-р Вера Ахундова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4666 |09.11.2016 Вацев: Не Тръмп, победи американизмът срещу глобализма . 0| 5444 |09.11.2016 Мартин Табаков за Фрог: Критиките срещу Тръмп постигнаха обратния ефект . 1| 4095 |08.11.2016 Павлова и Митов в общ фронт срещу Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads