Реклама / Ads
1| 3920 |09.11.2016 НОВИНИ

Х. Клинтън: Eдин ден жена ще пробие ”стъкления таван”

.
Хилъри Клинтън
Надявам се, че Доналд Тръмп ще е успешен президент на всички американци. Вярвам, че един ден, надявам се скоро, жена ще пробие ”стъкления таван”. Това заяви кандидатът на демократите за държавен глава Хилъри Клинтън в първата си реч след обявяванто на резултата от изборите в САЩ.
 
Подкрепяна от бурни аплодисмени в зала на нюйоркски хотел, бившият държавен секретар даде да се разбере, че не оспорва резултатите от вота и заяви, че вече се е обадила на своя опонент и му е честитила победата.

"Съжалявам,че не спечелихме тези избори – заради ценностите, за които се борихме.
Знам колко сте разочаровани, защото и аз се чувствам така. Това е болезнено и така ще бъде дълго време, но искам да запомните това: нашата кампания беше за това да изградим страната, кояот обичаме....Аз още вярвам в Америка и винаги ще го правя. Сега сме длъжни да гледаме без предразсъдъци на Доналд Тръмп и да му дадем шанс да ръководи нацията".

Клинтън заяви, че уважавайки резултатите от изборите, "ние трябва да защитим върховенството на закона, равните права, свободата".

"Ние смятаме, че американската мечта е достатъчно голяма за всеки – за жените, зз мъжете, за хората с увреждания, за ЛГБТ общността – за всеки. Нашата отговорност като граждани е да продължим да строим тази по-добра, по-справедлива, по-силна Америка, към която се стремим".

Клинтън подчерта и че страната дължи огромна благодарност за работата на президента Барак Обама и съпругата му Мишел.

Кандидатът на демократите благодари на семейството си, което бе зад нея на подиума по време на речта й, на кандидата й за вицепрезидент Тим Кейн, за това, че са били с нея, когато най-много е имала нужда от тях.

Тя обаче не коментира в речта си един от фактите, които Кейн посочи, докато я представяше: че макар да е загубила заради гласовете на електорите, е спечелила повече реален брой гласове.

Бившият държавен секретар се обърна към младите хора и доброволци, участвали в кампанията й, и заяви: "Тази загуба боли. Но моля ви, никога не спирайте да вярвате, че да се бориш за това, което си струва, е правилният път".

Клинтън се обърна специално и към жените, които са я подкрепили. "Искам да знаете, че нищо не ме прави по-горда от това, че съм вашият избраник".

Тя изрази надежда, че въпреки че "стъкленият таван" все още не е пробит, това ще стане много скоро.

"Искам да кажа на всички малки момиченца, които гледат това – никога не се съмнявайте, че вашият живот има смисъл. Че заслужавате всеки шанс дапреследвате своите мечти".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3618 |08.11.2016 МВР издирва 75-годишна жена . 4| 5239 |31.10.2016 Таксиджия изнасили жена в София . 0| 4562 |29.10.2016 Мъж и жена загинаха в катастрофа край Момчилград . 0| 4041 |28.10.2016 Жена се нагълта със сода каустик преди да я осъдат за кражба на 800 лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads