Реклама / Ads
0| 4252 |10.11.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ЧЕЗ изкупува съоръженията, изградени от трети страни

.
ЧЕЗ Разпределение България получи заем от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), който ще бъде използван най-вече за придобиване на съоръжения, изградени от трети страни.
 

Изкупуването на съоръженията е важно за инвеститорите. То ще позволи да бъдат приключени поетите ангажименти по договорите за присъединяване на съоръжения към електроразпределителната мрежа. След придобиването им от ЧЕЗ Разпределение, ще отпадне и задължението на инвеститорите за поддръжка на енергийните съоръжения, която изисква ресурси и е в тяхна тежест. Изкупуването на обектите ще предостави възможност и за правилното им и законосъобразно експлоатиране.

 

 „За да изкупим съоръженията е необходимо собствениците им да подадат всички нужни документи. Те са уведомени чрез писма за документацията, която следва да ни предоставят, за завършване на процедурата. При необходимост от разяснение всеки собственик може да получи допълнителна информация на имейл zaklienta@cez.bg и в центровете за обслужване на клиенти. Колегите от отдел „Придобиване на енергийни съоръжения“ в централата на ЧЕЗ също са на разположение да предоставят актуална информация”, каза Димо Петров, директор „Реализация на инвестициите“ в ЧЕЗ Разпределение България.

 

Съоръженията, които подлежат на изкупуване, са изградени от клиентите на ЧЕЗ в периода от 2002 г. до момента, по силата на сключени договори за присъединяване. Компанията има задължението да изкупи тези съоръжения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5224 |22.05.2015 ЧЕЗ и Камарата на строителите ще работят за ускоряване на изкупуванията . 10| 5090 |06.05.2015 Румен Гечев: Търговските вериги да третират бг-производителите, както немските . 11| 6496 |18.11.2014 Я. Стоилов: Банки са изкупували кредити от банки преди проблемите?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads