Реклама / Ads
1| 4950 |10.11.2016 НОВИНИ

Обама прие наследника си Тръмп

.
Барак Обама покани наследника си Доналд Тръмп в Белия дом за разговори, които трябва да осигурят плавното предаване на властта въпреки различията между двамата, съобщи Ройтерс. Тръмп излетя с частния си самолет от Ню Йорк и се приземи на националното летище “Рейгън” край Вашингтон.
 
Срещата между двамата протече при затворени врата, но след това те застанаха заедно пред камерите в Овалния кабинет. Милиардерът ще стане 45-ият американски президент след победата си над демократката Хилари Клинтън. Настоящият президент, който по-рано определи Тръмп като “неподходящ” за поста, призова всички американци да приемат резултатите от изборите във вторник.

 “Сега всички ние му пожелаваме успех в обединяването и ръководенето на страната”, каза действащият президент Обама в изявление в Розовата градина на Белия дом в сряда и посочи, че всички са в един отбор. По-късно от Белия дом обясниха на репортерски въпроси, че спокойният тон на Обама не променя критичното му отношение към много от позициите и действията на Тръмп.

 

Предполагаше се, че срещата между двамата ще е трудна, след като Тръмп оспорваше американското гражданство на Барак Обама и обеща да спре някои от ключовите му политики. Политиците опитаха да сложат противоречията зад гърба си поне пред камерите по време на срещата си. По същото време среща проведоха и настоящата и бъдещата първа дама на САЩ Мишел Обама и Мелания Тръмп. “Преди осем години с президента Буш имахме съществени различия, но екипът му беше възможно най-професионален в осигуряването на плавен преход”, заяви Обама.

 

“Инструктирал съм моя екип да последва примера на отбора на президента Буш”, каза той. Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън говорил с новоизбрания вицепрезидент Майк Пенс, поздравявайки го за победата, и го поканил на вечеря. Байдън и съпругата му Джил заявили, че ще направят прехода към поста му колкото се може по-гладък, отговаряйки на всеки негов въпрос. Действащият вицепрезидент уверил, че Пенс и семейството му ще се влюбят в ролята си и в жилището, което скоро ще заемат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4381 |10.11.2016 И приемната грижа у нас се превърна в търговия . 1| 4169 |10.11.2016 Доналд Тръмп се среща с Обама на фона на протести . 3| 4009 |09.11.2016 Какво го чака Обама? . 1| 4999 |06.11.2016 Митьо Пищова: Не приемам резултата, раздадох един тон кебапчета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads