Реклама / Ads
8| 6479 |11.11.2016 НОВИНИ

Румен Радев: Борисов заложи кабинета заради егото си

.
Не се чувствам заложник на партии. Диалогът ми е с всички български граждани. Не ме интересува социологията. Не тя, а хората ще изберат президент. Не деля българските граждани. Уважавам всеки който даде своя глас за мен. Това каза кандидат-президентът на БСП Румен Радев по БТВ.
 

Аз съм безпартиен. Задължен съм морално на БСП, но не съм заложник на тази партия. Имам ангажимент към всички български граждани. Не прикривам, че съм бил член на БКП . Като курсант не можеш да полетиш на свръхзвуков самолет, ако не си бил член на БКП . С всички курсанти беше така. Никога не съм крил този факт.

 

 С г-жа  Илияна Йотова сме прекрасен екип, който стреля в една посока. Спекулация е, че съм свързан с олигархията. Не преговарям с олигарси. Моите отношения са единствено с ръководството на БСП  в лицето на г-жа  Нинова. Поставил съм условие за участие в кампанията-че ще работя за България, не за кръгове. Това е кауза, друг свят. Няма как да имам общи ценности с олигархията.

 

За една година и повече единственото , което  са получили ВВС  са 4 двигателя. Нищо повече. Забравя се факторът време. Скоро няма да получат нищо, каквито и да са уверенията. Техниката се изчерпва, летците летят малко. Това е крайно опасно. Изгуби се много време. През цялото време се твърдеше с големи  хвалби как авиацията не била приземена, защото те се грижели. На два пъти тя беше приземена, изчерпа се ресурса им – в началото на м. г. и тази година пролетта. Всичко остава на земята. На два пъти авиацията се вдигаше с мой подпис. Сега самолетите летят с мой подпис. Нашите летци носят риска.  Ако стане нещо, дано да не става, прокуратурата ще вика мен. Авиозаводът изобщо не е върнат,  както твърди Борисов. Няма съдебно решение, няма платени пари. Ако това стане, ще стане най-рано след една година. А Бойко Борисов вади това от джоба, хвърля го на публиката и си тръгва. Това е голяма спекулация.

 

Този министър /външният Даниел Метов / вместо да води политагитация , да си гледа работата. За такива като него България е в сивата зона на НАТО. Според доклад, България само консумира сигурност. От нас НАТО  иска боеспособност. Питайте какво е допринесъл той за НАТО?!  Светът е сложен, Путин на два пъти изненада стратегически света-в Крим и Сирия. Китай строи втори самолетоносач. Конфликтът в Близкия Изток ескалира. В сърцето на Ердоган влиза Тракия.

 

Ислямският фундаментализъм  прекосява България. Светът става трудно предсказуем. В такъв свят трябва да разширяваме спектъра на нашите способности и да гарантираме  сигурност като член на НАТО.

 

Когато министри  влизат в истеричната  роля на ясновидки, не е сериозно. Хайде да погледнем  истината в очите. Това са президентски избори. Борисов, заради егото си, заложи съдбата на целия кабинет. Оставката е негова отговорност и негов проблем. Той е свикнал да контролира всички. Знае,  че с мен няма да е така. Апокалипсисите текат от устата на Борисов непрекъснато. Спекулира със страховете на хората. Не е достойно за един премиер. Летях на съветски самолет, завършил съм американска академия, но аз съм български генерал. Моята кауза е България.

 

Колкото и сесии да си прави премиерът на границата, мигрантската  криза е проблем. Какво правят военните-осигуряват логистика. Трябва да се довърши оградата. Трябва на хората от гранична полиция да им се обърне по-голямо внимание.  Те са демотивирани . Нужно е да има план за разполагане на армията, ако ескалира кризата. Армията не трябва да е  като придатък на гранична полиция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 10730 |11.11.2016 Пиарката на Борисов плаши бТВ с фалит . 0| 4064 |11.11.2016 Ген. Румен Радев: Спортът трябва да е повод за национална гордост и обединение на нацията . 0| 4185 |11.11.2016 Кънев: ГЕРБ ще спечели балотажа, ако Борисов подаде оставка в неделя . 13| 11159 |11.11.2016 Борисов: Ако Радев е президент, няма как да работи с мен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads