Реклама / Ads
18| 18040 |12.11.2016 НОВИНИ

Борисов готов за оставка във вторник

.
Цветанов бодър, Борисов уморен...
В неделя вечер премиерът Бойко Борисов ще обяви, че ще подаде оставка на правителството, заради резултатите от изборите. Самият акт официално ще бъде оповестен във вторник, когато излязат официалните резултати от ЦИК.
 
Почти никой в ръководството на ГЕРБ не вярвал, че Цецка Цачева и червеният адмирал (член на БКП от 1976 г., випускник на Военно-морската академия „Гречко” в Ленинград, СССР) ще успеят да наваксат загубените проценти на втори тур. Социологическите проучвания дори увеличават преднината на двойката ген. Румен Радев и Илиана Йотова.

Въпреки това премиерът Борисов е обявил тотална мобиизация на структурите и да се направи всичко, за да се изтръгне победа. Ако успеем, ще направя драстични промени и в кабинета, и в партията. Не успеем ли – отиваме в опозиция, а какво ще се получи от това е трудно да се предположи, заявил Борисов пред министрите и актива на ГЕРБ преди два дни. За първи път той бил толкова ядосан и рязък с всички. Обвинил ги, че не са направили нищо в районите си за победата, съобщиха за Фрог нюз източници, участвали в сбирката. Нахокал дори Йорданка Фандъкова, която е сред любимките му, че не е направила достатъчно и София ги е „предала”. Остри критики и реплики отнесли министри и депутати. Тежки упреци били отправени и към партньорите от РБ и „патриотите”. Свещена крава се оказал единствено Цветан Цветанов. Той сам изтъкнал заслугите си за кампанията, като припомнил, че плувал, обличал се в народна носия, бягал и пр. В ГЕРБ обаче отдавна мърморят, че всъщност Цветанов провеждал лична кампания за да си осигури по-нататъшен контрол над структурите на партията. Той вече се виждал на кормилото на партията, след последните противоречиви изяви на Борисов - изморен и обиден, че гражданите не оценяват големите му заслуги за „стабилността на държавата”. Цецо чака своя звезден миг да оглави ГЕРБ и да си гарантира високи постове в бъдещи коалиционни правителства, коментираха пред сайта ни депутати.

Вътрешните противоречия в партията се засилват, забелязва се и вътрешно недоволство от разпорежданията на ръководството да се провеждат определени политики и действия, които са в разрез с разбиранията на привържениците на ГЕРБ. Не можахме да убедим Борисов и Цветанов, че свързването им с Делян Пеевски е пагубно за управлението и партията. Двамата така и не заявиха нито веднъж убедително, че са против модела #Кой, което ни превърна в част от него, споделиха още депутати.

Най-голямото доказателство, че нещата в ГЕРБ не вървят е, че само допреди няколко месеца рядко депутат или активист от ГЕРБ коментираше пред Фрог нюз каквото й да било, а в последно време сами започнаха да ни търсят и да разказват за напрежение и слабости в управлението и партийните политики.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 47438 |11.11.2016 Каракачанов: Ще гласувам за оставка на правителството . 8| 6482 |11.11.2016 Румен Радев: Борисов заложи кабинета заради егото си . 6| 10735 |11.11.2016 Пиарката на Борисов плаши бТВ с фалит . 0| 4188 |11.11.2016 Кънев: ГЕРБ ще спечели балотажа, ако Борисов подаде оставка в неделя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads