Реклама / Ads
0| 3894 |13.11.2016 НОВИНИ

По-малко хора гласуват за кмет на район ”Младост”

.
Има огромна разлика между гласуването днес и това през миналата седмица. Гласоподавателите са много по-малко. Това заяви председателят на 78-а секция от 144-о училище в район “Младост” Анатоли Борисов.
 

Избирателите са по-малко, а процедурата е по-лесна за работа. Няма напрежение и е спокойно, заяви Борисов, цитира го БГНЕС. Той не можа да каже колко точно са миналите избиратели през секцията, на която е председатели, но беше категоричен, че те са били с пъти по-малко, в сравнение с миналата седмица.

 

“По-лесно стават нещата, защото първо сме само с две кутии и два протокола, а предния път, знаете гласувахме и за референдум и сега става по-бързо”. Борисов заяви също, че при днешното гласуване гласоподавателите за президентските избори и за кмет на район “Младост” са почти еднакви. Тези за кмет са с няколко души по-малко, защото има хора, които нямат право да гласуват за кмет, тъй като нямат адресна регистрация в квартала. Хората бяха спокойни и не се образуваха сериозни опашки.

 

“Спокойно много. Всичко става много бързо”, коментира една от жените, които бяха вече упражнили правото си на глас. На същото мнение бе и мъж, който заяви, че бързо е подал гласа си. “Като знае човек за кого гласува, не се бави”, коментира той. “Предния път чакахме около 40 минути. Сега гласуват за 2 минути, заяви друга жена. Тя се вълнува от изборите в “Младост” и се надява да няма застрояване и всичко да бъде по-зелено. За президентския избор тя посочи, че президентът е представителна фигура и се надява който и да изберат, да бъде достоен кандидат. Не на това мнение пък е друга избирателка от кв. “Младост”, която заяви, че гласуването и днес е минало по-бавно от предишния път. “Независимо от това, че са само две бюлетини, заради грешките, които са допуснали предишния път миналата седмица, много бавно проверяват. Не зачитат един на друг името и ЕГН-то и явно е имало забележки и сега единият гледа, другият гледа и става много бавно, коментира тя. Отне ми не по-малко от половин час, а бяхме 10 души, коментира тя и посочи, че предишния път е гласувала за 10 минути при положение, че тогава е чакала 15 души.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3916 |13.11.2016 Трудноподвижни хора без възможност да гласуват . 2| 4169 |12.11.2016 БСП-София: ЦИК възпрепятства желаещите да гласуват в подвижна СИК . 0| 3605 |11.11.2016 По-малко облаци, температури до 16 градуса . 0| 3743 |10.11.2016 Психарят, нападал хора в центъра на София, отива в клиника

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads