Реклама / Ads
0| 3865 |14.11.2016 НОВИНИ

ЕК: Няма срок за номинирането на следващия български еврокомисар

.
Жан-Клод Юнкер
Няма точен срок за номинирането на следващия български еврокомисар, обяви говорител на Европейската комисия.
 

Кристалина Георгиева все още е на поста си, посочи представителят на ЕК в отговор на въпроси, свързани с оставката на Георгиева и предстоящата процедура за определянето на нов български еврокомисар.

 

Когато председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер и българското правителство решат кой ще бъде предложен за поста, ще преминем на следващия етап. Юнкер е сигурен, че ще разговаря със съответното ниво в София, за да се определи бъдещият български еврокомисар, уточни говорителят.

 

Юнкер е много настоятелен да има жени комисари, с добри ресори и досега (в това отношение) има стопроцентов успех. Той удържа на обещанието си, даде на жените важни отговорности. Този ангажимент не е под съмнение, но ще избегна друг отговор, защото може да бъде интерпретиран в навечерието на разговорите му с отговорните български политици, заяви говорителят, попитан дали председателят на ЕК настоява следващият български комисар пак да е жена.

 

Юнкер е много горд, че в ръководената от него ЕК жените като брой са много добре представени. Въпреки това не бих казал какво ще говорят ръководството на ЕК и София по въпроса с името на следващия български еврокомисар. Всичко е в ръцете на Юнкер, заяви говорителят, попитан дали новият български еврокомисар ще поеме задълженията на еврокомисаря Гюнтер Йотингер, след като Йотингер бе предложен за приемник на отговорностите на Георгиева като зам.-председател на комисията и комисар по бюджета на ЕС.

 

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е поздравил новоизбрания български президент Румен Радев, съобщи на пресконференция говорител на Комисията.

 

Юнкер има пълно доверие в конституционната и политическата система на България, добави говорителят. По неговите думи това, че българското правителство подава оставка, не означава, че страната остава без управление. Конституционният ред предвижда да има (служебно - бел. кор.) правителство, отбеляза говорителят, цитиран от БТА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 11584 |13.11.2016 Соня Колтуклиева: Гласуваме с гняв, но апокалипсис няма да има . 0| 3858 |11.11.2016 В бежанския център в Харманли няма зарази, твърди д-р Кунчев . 13| 11137 |11.11.2016 Борисов: Ако Радев е президент, няма как да работи с мен . 7| 4761 |09.11.2016 Бъчварова: Цачева е държавник, Радев няма опит в политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads