Реклама / Ads
3| 4609 |15.11.2016 НОВИНИ

Десислава Атанасова кара по опорни точки: Хората искат повече популизъм

.
Десислава Атанасова
Направихме си анализ след загубата. За нас е ясно, че може би сме допуснали грешки, за да не получим доверието на българските граждани. Може би недобре представихме нашите тези и послания. Хората може би искат повече популизъм и по-малко прагматизъм в живота си. Това каза депутатът от ГЕРБ и председател на комисията по правни въпроси Десислава Атанасова по БНТ. Тя повтори едно към едно опорните точки на всички министри и представители на ГЕРБ през последните дни.
 

 „Може би допуснахме грешка, че не се увлякохме по това да казваме, че един президент може да вдига пенсии и да пази граници. Показахме, че не можем да лъжем хората и сгрешихме. Ето вече изборите свършиха, надявам се еуфорията и опиянението да е отминало, тепърва започват да стоят важните въпроси в държавата“, каза депутатът от ГЕРБ. „Чухме посланията на почти всички кандидат-президентски двойки, имаше комични послания. Считам, че нашата кандидат-президентска двойка беше най-подготвена за работата в президентството. Г-жа Цачева е изключителен юрист, много диалогичен човек. Днес, когато тя зае председателското място в парламента, бе посрещната с аплодисменти от всички парламентарни групи. Но хората предпочетоха нещо ново, човек без политически опит“. Десислава Атанасова подчерта, че вината за загубата не е персонална, а колективна. „Вината ще се подели от всички нас, защото сме екип. За нас също беше шок след 10 победи, след успешни мандати, след убедителна победа през 2015 г., да се случи това. Предполагам, че на предсрочните парламентарни избори хората ще покажат, че картата не е червена“, изрази надежда тя. Атанасова не скри недоумението си от факта, че хората не са разбрали посланията им. „Хората свикнаха с това да имат по-добър живот. България се промени през тези 5 години, през които управлява ГЕРБ. След управление на БСП затягахме коланите, припомни тя. „Всеки българин може да направи сравнителен анализ за това как е живял“. „Оставката на правителството беше единственият начин за поемане на политическа отговорност. Това не е оръжие на страха, а носене на отговорност“, подчерта Атанасова. Относно резултатите от референдума, от ГЕРБ смятат: „Българите са разумни хора и разбират въпросите от референдума. 3,5 млн. хора са гласували "за". Редно е ние да се съобразим с това. Наясно сме какво ни очаква. Зад определени политически субекти ще има определени бизнес кръгове. В мажоритарното гласуване тези бизнес кръгове ще финансират определени кандидати. Въпреки това до 15 декември трябва да намерим отговори на всички тези въпроси. Мажоритарният вот е вот за личности, но през 2015 г. видяхме какво се случи. Ще има изненади за политическата класа. Народът иска промяна, иска друг политически елит и ние сме длъжни да се съобразим с това“, каза още Атанасова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4467 |13.11.2016 Десислава Иванчева води срещу кандидата на ГЕРБ в ”Младост” . 1| 4022 |13.11.2016 Гроздан Караджов: Още тази вечер ще станем свидетели на оставка . 2| 3828 |13.11.2016 Цвета Караянчева: Гласувах за човека с авторитет . 4| 5112 |11.11.2016 Радослав Каратанчев помете три коли и избяга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads