Реклама / Ads
12| 51598 |16.11.2016 ПОЛИТИКА

Скандал в ГЕРБ: Борисов сам, изоставен от най-доверените

.
Тия двамата не си дават постовете...
Проваленият изборджия №1 на ГЕРБ Цветан Цветанов отказва да подаде оставка. Не подава оставка и сгромолясалата се като кандидат-президент Цецка Цачева. В тесен кръг, на който присъствал и премиерът Борисов, бил повдигнат въпроса, че световна практика е, при загуба на избори пръв да подава оставка ръководителят на кампанията.
 
Цветанов обаче се запънал и заявил, че той като шеф на предизборния щаб бил направил повече от всички останали. Ако има виновни – те да подават оставки, изцепил се Цветанов. Пред доверени лица той бил споделил, че ще подаде оставка, но ако и Борисов подаде такава като лидер на партията.

Цецка Цачева също отказала да се оттегли с обяснението, че няма решение на Изпълнителната комисия на партията, а парламентарната група я подкрепя. Когато Борисов попитал той ли е единственият виновен за тежкия провал, настъпило гробовно мълчание, съобщи за Фрог нюз източник от ръководството на ГЕРБ. Борисов треснал вратата и си тръгнал тежко обиден.

 

Това било причината по телевизиите Борисов спешно да изпрати министри да замазват загубата и как не е оценено направеното от кабинета, а не Цветанов, Менда Стоянова, Фандъкова или дори Цачева. Освен това, на депутатите било разпоредено да заявят, че подкрепят Цачева. Разминаванията за вината в партията заплашват да се превърнат в огромен вътрешен скандал, който да отцепи нови хиляди привърженици, освен 260-те хилядите, които на втория тур гласуваха за ген. Румен Радев и Илиана Йотова.

 

Местни структури заплашили, че ще се отделят от ГЕРБ, ако час по-скоро не бъде направен анализ кои са виновни за провала и да си понесат заслуженото. На много места в страната гербаджии са бесни, че никой не ги е послушал Борисов да се разграничи категорично от Делян Пеевски и модела #Кой, както и от клиентилистката политика, насърчавана от Цветан Цветанов.

 

Цецка я изоставиха дори в родното и село Драгана, а тя се прави, че не вижда какво причини на партията, чудят се нейни съпартийци. Според тях както ползваш благините на властта, така трябва да носиш и отговорност за провалите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4783 |16.11.2016 Радан Кънев: И Цветанов трябва да подаде оставка . 3| 4436 |15.11.2016 Цачева остава начело на парламента . 1| 3753 |15.11.2016 Окончателно: Радев печели с 59.37%, Цачева загуби с 36.16%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads