Реклама / Ads
3| 7415 |17.11.2016 НОВИНИ

Повдигат обвинение на Москов след разследване на Фрог за ваксините

.
д-р Петър Москов
Прокуратурата се кани да повдигне обвинение на здравния министър д-р Петър Москов за бартера с ваксини между България и Турция. Това научи Фрог от свои източници в медицинските среди. Очаква се това да стане идната седмица.
 

Става дума за вноса на „Еувакс” и „Пентаксим” и износа на БЦЖ ваксини. Преди повече от година Фрог за първи път алармира, че у нас са внесени 100 000 дози ваксина „Еувакс”, която е забранена за употреба в ЕС поради високото съдържание на живак. По-късно разследване на Валя Ахчиева доказа, че и ваксините „Пентаксим”, с които Москов се хвалеше, също са внесени незаконно. От прокуратура отказват да коментират информацията. След първата публикация на Фрог за ваксините, Петър Москов даде пресконференция, на която отрече всички факти и заплаши екипа ни със съд. За да бъде по-убедителен  пред обществото заяви, че срещу него водим мръснишка кампания. По-кънно пред други медии обяви противниците си за хиени. Цялата държавна машина беше впрегната, за да докаже, че Москов е чист като момина сълза.

 

Всички негови заместници се втурнаха по студията, за да се оправдават за ваксините. Москов пък тръгна да реже лентички с премиера Бойко Борисов, демонстрирайки особена близост. Фрог сигнализира за вноса на "Еувакс" лично главния прокурор Сотир Цацаров,  ДАНС и омбудсмана Мая Манолова. След проверка ВАП излезе със становище, че ваксините са незаконно внесени и не трябва да се поставят на деца. ДАНС също доказа незаконния внос, но по неясни причини направи извод, че няма виновни. Прокуратурата, обаче не се съгласи със становището на ДАНС и започна свое разследване.

 

Междувременно бе повдигнато обвинение за безстопанственост на Росен Алексиев във връзка с открити от Софийска градска прокуратура ампули „Тетадиф”, които са били произведени в база на търговското дружество в Люлин, която няма търговско разрешение от ИАЛ да се произвеждат ампули.

 

Росен Алексиев е замествал управителя на държавната фирма „Бул Био” д-р Любомир Димитров от 23 юни до 1 юли тази година. Именно той бил разпоредил нерегламентираното производство на ампулите „Тетадиф”, съобщи Валя Ахчиева в предаването си „Открито”. Близо 112 000 лв. били щетите на държавата от това  производство, допълни тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 58230 |17.11.2016 Скандално: Москов спи, докато приемат бюджета на НЗОК . 1| 3876 |17.11.2016 Овчаров с обвинение по мегаделото за АЕЦ „Белене” (Обновена) . 1| 3975 |17.11.2016 Д-р Райнов: Народът си отдъхна от експеримента ”Москов”, както и депутатите . 3| 6822 |15.11.2016 Кр. Грудев за Фрог: Москов е най-вредният министър за пациентите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads