Реклама / Ads
5| 6019 |17.11.2016 АКТУАЛНО

Съдът стопира 2-ро дело срещу Пеевски

.
Делян Пеевски
Софийският градски съд (СГС) спря второ от поредицата дела, заведени от британския инвеститор ”Ист Болкън Пропъртис” и неговото българско дружество ”Глориент инвестмънт” срещу търговската верига ”Техномаркет” на Делян Пеевски.
 
Веригата за продажба на бяла и черна техника бе придобита в началото на годината от депутата от ДПС Делян Пеевски чрез компанията "НСН Инвестмънт". Впоследствие се завърза правен казус, който доведе до завеждане на общо 27 дела от чуждите инвеститори срещу фирмата на Пеевски.

"Глориент" искат опразване на 14 обекта, в които се помещава "Техномаркет" – 13 магазина и един логистичен офис. Те претендират за плащане на наем в размер на над 2 млн. евро, който се увеличава всеки месец по силата на действащите договори за наем. Спорът е за магазини в София, Враца, Монтана, Плевен, Благоевград, Русе, продадени през 2006 г. от "Техномаркет" на "Глориент".

Сега съдия Мария Райкинска трябваше да реши как да процедира по искането на западните инвеститори за опразване на складовата им база в софийското село Сеславци. Съдийката обясни, че е мислила доста време и накрая е решила да спре делото с изваждането на "Техномаркет" от склада. Тя коментира, че делото може да започне след като се реши изначалния спор върху собствеността върху обектите, който се води в Софийския градски съд, пише Медиапул.

Адвокатите на "Глориент" възразиха, че е повече от очевидно, че "Техномаркет" не си плаща наема за складовата база и трябва да я напусне. Според тях изпълнението на договора за наем няма нищо общо със спора за собствеността, но съдия Райкинска не уважи възраженията им

Преди седмица Софийският градски съд спря делото по искане на западните инвеститори за опразване на складовата база на "Техномаркет" в Пловдив. Причината бе, че адвокатите на Пеевски бяха подали контраиск в Пловдивския окръжен съд. Така се достига до ситуация два окръжни съда да решават едно и също нещо. Софийският градски съд реши да се оттегли от този случай за сметка на пловдивския съд, защото складовите бази се намират там.

Съдебният спор започва след придобиването на "Техномаркет" от Пеевски. Веригата изведнъж спира да си плаща наема за помещенията на "Глориент", но отказва и да ги напусне.

През май дружеството прекратява договорите за наем, но с нотариална покана дава дълъг срок за опразване на магазините до края на 2016 г. През това време трябва да тече наем. Следва отговор от "Техномаркет", че това няма да се случи. След това са заведени серия от дела.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3871 |17.11.2016 Продължава делото срещу Ахмед Муса и 13-те му поддръжници . 1| 3949 |16.11.2016 Проф. Танев: Борбата срещу корупцията в България буксува . 1| 4065 |15.11.2016 Кадиев: За хората Пеевски и аз сме едно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads