Реклама / Ads
12| 9367 |19.11.2016 НОВИНИ

Методи Андреев: Не е изключено съвместно управление на ГЕРБ и БСП

.
Методи Андреев
”Съвместно управление между ГЕРБ и БСП не е добро решение за държавата, но не е изключено в един момент, такъв ход да бъде направен”, коментира Методи Андреев пред радио ”Фокус”. Според него решението е в ръцете на политиците, като не трябва да се забравя, че в България всичко е възможно.
 

България може да влезе в спирала на нестабилност в резултат на политическата криза, която се създаде от изхода на президентските избори, каза още Методи Андреев. "Надявам се, че политическите партии ще превъзмогнат своите тясно партийни интересни и ще намерят някакво приемливо за повечето български граждани решение", каза депутатът от ГЕРБ.

 

Според него българите не са почувствали, че може да има справедливост. "Имаше постижения в тази насока, но хората не бяха убедени, че това е максимума, който ще даде тласък на една модерна, истинска и справедлива съдебна система", каза Методиев. По думите му политиците са длъжници на дребния и средния бизнес, защото законодателството в голяма степен обслужва корпоративни интереси.

 

"Дребният и средният бизнес така и не почувстваха облекчение на своята дейност. Напротив, имам чувството, че много малки и средни фирми карат на ръба на възможностите си. Ото фон Бисмарк казва, че всяка политика е много по-добра от колебливата политика. Силно влияние оказаха този много често безпринципен баланс между лявото и дясното, между корпоративния и обществен интерес, на който сме свидетели. Също и недостатъчно категоричните действия, които бяха водени за отвоюване на държавата от корпорацията КОЙ", коментира Андреев.

 

Той припомни изказването на финансовия министър Владислав Горанов, че не повече от 10% от активите на КТБ ще бъдат върнати. "Веднага задаваме въпроса кой източи останалите 90%? Никой не даде отговор и хората останаха с едно тягостно чувство, че отново няма справедливост и са прецакани", каза депутатът от групата на ГЕРБ.

 

Методи Андреев посочи, че е много опасно да се прави бюджет в условия на предизборна ситуация, защото падат всякакви задръжки и ограничения. По думите му всички "играчи", които са били в един отбор, сега започват да търсят индивидуални прояви и да правят от екзотични по-екзотични предложения.

 

Андреев даде пример с искането на БСП за падане на плоския данък и припомни, че именно социалистите го въведоха. "Една дясна политика би трябвало да остави плоския данък. Той е добър и дава добри резултати", каза Андреев. Относно предложението на Патриотичния блок за минимална пенсия от 300 лв. Андреев обясни, че това е стар проблем на държавата.

 

"На мен като човек ми се иска да се направи нещо в тази посока. Сигурно може да се направи при едно добро желание и като изключим популизма", смята депутатът от ГЕРБ. Той припомни, че има 3 милиарда лева допълнителни приходи в бюджета от пресечени контрабандни сделки.

 

"Премиерът казва, че това е от контрабанда, но няма един заловен контрабандист. Мен това ме притеснява. Нещата са половинчати и колебливи. Огромно число събрани български левове, събрани от контрабандна дейност и от осветляване на определени сектори, но няма нито един заловен контрабандист. Има заловени митничари с по 20 лева в джоба, но това не е проблема, за който говоря аз", каза депутатът от групата на ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4463 |14.11.2016 Започна делото срещу депутата от ДПС Александър Методиев . 3| 4509 |14.11.2016 Методи Андреев: Чакат ни тежки месеци . 3| 3955 |13.11.2016 Методи Андреев: Не съветвам Борисов да подаде оставка . 2| 3866 |03.10.2016 Методи Андреев: Какво мислят кандидатите за Русия, Крим и хибридната война?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads