Реклама / Ads
0| 6575 |22.11.2016 НОВИНИ

Съдът гони „Техномаркет” на Пеевски от магазин в Кърджали

.
”Техномаркет България” на депутата от ДПС Делян Пеевски е на път да загуби владението върху един от магазините, в които е под наем, съобщи Клуб Z. Софийският градски съд реши веригата за битова техника да предаде на компанията ”Глориент инвестмънт БГ” следния недвижим имот: търговско-складов комплекс ”Техномаркет” в Кърджали, представляващ едноетажна сграда с обща застроена площ 3074 кв. метра.
 
Фирмата на депутата от ДПС ще трябва да плати 15 908 лв. разноски по делото.От няколко месеца двете страни водят тежка съдебна битка за владението върху 13 търговски обекта и една офис сграда, която се изразява в общо 27 дела. Имотите са собственост на "Глориент инвестмънт БГ", в която акционери са международни фондове и инвеститори, а "Техномаркет България" е под наем в тях. Обектът в Кърджали също е част от съдебния спор.

Претенциите на "Глориент" са, че дружеството на Делян Пеевски е спряло да плаща наеми за обектите и е блокирало достъпа до тях. Проблемите започват в началото на 2016 г., когато мажоритарен акционер в "Техномаркет България" става „НСН Инвестмънт“, собственост на Делян Пеевски.

Наемът на магазина в Кърджали е бил променян многократно, като с последния анекс от януари т. г. е 12 340 евро без ДДС на месец. Рентата за него не е плащана от февруари т. г. и през май тази година договорът за наем е прекратен.

От "Техномаркет България" са оспорили пред съда прекратяването на договора, настоявайки платени суми по други договори, които били нищожни, да се прихванат за дължимата в случая наемна цена.

В решението на Софийския градски съд, което е от 21 ноември, искането за допускане на предварително изпълнение на решението е оставено без уважение. "Техномаркет България" има право да обжалва пред Софийския апелативен съд. 

Преди седмица Софийският градски съд спря друго от поредицата дела между "Глориент инвестмънт БГ" и "Техномаркет България" - за складово хале в софийското с. Сеславци. Причината - за всички процесни търговски обекти "Техномаркет" е завела контрадела, с които се оспорват договорите за покупо-продажба от 2006 г. Така съдия Мария Райкинска реши делото да бъде спряно, докато завърши другият процес - пак в СГС, засягащ изначалния въпрос кой е собственик.

Това стана въпреки възраженията на ищците от западната фирма, че действителността на наемния договор няма отношение към проблема със собствеността.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4939 |19.11.2016 Съдът пусна на свобода граничарите от „Дунав мост“ срещу 5 бона за всеки . 1| 3639 |15.11.2016 Съдът гледа делото за срутилата се сграда на ”Алабин” в София . 0| 3826 |10.11.2016 Съдът върна делото за атентата срещу Алексей Петров на прокуратурата . 0| 3707 |03.11.2016 Съдът в Лондон: Британските депутати да решат кога да стартира Brexit

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads