Реклама / Ads
1| 5594 |23.11.2016 НОВИНИ

Четин Казак: Предлагаме кабинет, независим от президента

.
Четин Казак
Това, което ние предлагаме, понеже президентът е в края на своя мандат, най-добре е да се намери начин да се сформира преходен кабинет от системните партии в НС. Това би било кабинет, който да продължи да поддържа стабиността в държавата, докато новия президент встъпи в длъжност. Той трябва да осигури стабилност и приемственост. Това каза депутатът от ДПС Четин Казак.
 
По думите му трябва да има кабинет, който се ползва с някаква подкрепа от парламента, а не под влияние на президента. „Не са несъвместими и експертен кабинет, и политически. Ние призоваваме основните системните политически сили да помислят над тази идея за преходен кабинет, каза още той пред bTV.

Странно е поведението на все още управляващите изведнъж да се изживяват като опозиция. Продължава да съществува мнозинството в парламента. Призоваваме сериозните политически сили да помислят върху тази идея. Президентът също трябва да участва в този процес“, смятат от ДПС.

Президентските избори показаха, че българският народ не е съгласен с начина на управление. Той иска промяна. Нужен му е кабинет, който да отговаря на нуждите му. Що се отнася до представянето на ДПС на изборите, той го определи като подобаващо, успешно.

Знаете, че ДПС не издигна свой кандидат, на първи тур подкрепихме Орешарски, на балотажа призовахме нашите избиратели да подкрепят Радев и той получи огромната подкрепа както у нас, така и в чужбина. Ние допринесохме осезаемо за победата на ген. Румен Радев над ГЕРБ, изтъкна Казак.

Относно резултатите в чужбина той коментира: Всеки може да спекулира сега каква е реалната подкрепа, която е получил ГЕРБ, посочи Казак по повод резултатите на Цачева в Турция. ДОСТ няма никаква подкрепа в Турция. Има 20 гласа за подкрепа на Цецка Цачева. Нека на парламентарни избори се види каква е подкрепата. Нас не ни интересува партия ДОСТ, нас ни интересува ние да продължим да работим както 26 години, каза още той.

 Депутатът на ДПС посочи още, че Ахмед Доган ги е поздравил за резултатите от изборите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4099 |27.04.2016 Ч. Казак: Ирационален страх от ДПС тресе ПФ, а оттам и останалите . 8| 4479 |19.03.2016 Четин Казак: Нищо чудно да има предсрочни избори . 12| 4836 |12.03.2016 Бъчварова скочи на синдикатите: Не виждам алтернатива на реформата, която ние предлагаме . 15| 4189 |09.03.2016 Четин Казак: ДПС пулсира със сърцето и душата на Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads