Реклама / Ads
5| 10100 |23.11.2016 НОВИНИ

БСП с шокиращи разкрития за назначения и сделки на управляващите

.
„Само една седмица откакто подаде оставка това правителство сме свидетели на разпоредителни сделки и кадрови назначения. Настояваме това отиващо си правителство, загубило доверието на българските граждани, да спре всякакви разпоредителни сделки и кадрови назначения”. Това заяви пред журналисти в НС говорителят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев.
 

Той обясни, че в проектната компания „Ай Си Джи Би”, която се занимава с газовата връзка с Гърция, е била назначена съпругата на Николай Младенов. „В Министерство на външните работи министър Митов е отличник”, заяви социалистът и поясни, че освен че двама от неговите зам.-министри заминават посланици - Валентин Порязов в Швеция и Румен Александров в Холандия, има и други постижения. Той допълни, че постоянният секретар също заминава посланик. По думите му  това, което правят в Министерство на външните работи, е да отворят назначения на всички позиции, като се започне  от постоянен секретар, което е най-висшата дипломатическа длъжност, ръководител на инспекторат, генерален директор на всички ключови дирекции в министерството.

 

„Какво ще прави новият министър, когато дойде и какви възможности ще има за провеждане на политика”, попита говорителят на ПГ на левицата.

Бойчев заяви, че БСП настоява министър Ненчев да спре подготовката за продажбата на над 200 декара  земи на атрактивни места на българското Черноморие, за които се твърди, че са с отпаднала необходимост за Министерство на отбраната. „Това разграбване на българската държава, този опит всички политически кадри на ГЕРБ да бъдат назначени от това отиващо си правителство, трябва да спрат”, каза още той.

 

„Всички действия на отиващото си правителство ще бъдат извадени на показ и няма да остане без последствия”, заяви депутатът от левицата Атанас Зафиров. По думите му, има информация за даване на концесия на апетитни плажове по ускорена процедура и с предвидими победители. Според него подготовката за продажба на тези земи става ясна от смяната на техния статут – от публична държавна в частна държавна собственост. Зафиров каза, че продаването на тези земи има и морален дефицит – от дълги години в Черноморец, където са голяма част от тези земи, има хора, които са с основателни инвестиционни претенции към МО, които не са били удовлетворени. „Ръководството на министерството няма моралното право да прави подобни сделки”, категоричен бе той. По думите му има подадени данни и за чистки в МО, явно с цел замитане на следи.

 

Депутатът от Бургас заяви и, че са били сменени бордът и изпълнителният директор на МБАЛ Бургас без никакви аргументи и неясно по какви критерии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4657 |18.11.2016 Доналд Тръмп с първи назначения . 1| 9534 |16.09.2016 Разкрития на хърватската RTL за корупция и канали за мигранти у нас . 1| 5538 |12.09.2016 Бъчварова зове институциите да се произнесат по разкритията на Цветан Василев . 0| 4000 |14.07.2016 Експерт: Парламентът прави ключови назначения задкулисно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads