Реклама / Ads
4| 14552 |23.11.2016 АКТУАЛНО

Първо във Фрог: Отстраненият от Москов шеф на МБАЛ „Св. Анна” 3 пъти оневинен

.
д-р Димитър Димитров
Отстраненият директор на МБАЛ „Св. Анна” д-р Димитър Димитров оповести пред Фрог нюз резултатите от проверките, които здравният министър в оставка д-р Петър Москов му бе правил. Последната е през юни тази година, независимо че д-р Димитров не е на работа в болницата.
 

Държавна агенция за финансов одит ми направи проверка през юни за 2014 година. От доклада става ясно, че не съм извършил нито едно нарушение. Разполагам с него.

 

Проверките на Петър Москов започнаха през март на 2015 година. Одитът не установи нито едно мое нарушение. Веднага след като бях освободен, последва следваща проверка – тя бе извършена от небезизвестната Пенка Белева от Инспектората на здравното министерство. И тази проверка също нищо не установи. С докладите не разполагам, тъй като от Здравното министерство отказват да ми ги предоставят. Искал съм ги още миналата година и до ден-днешен не са ми ги изпратили.  

 

Д-р Димитров се опасява, че в управляваната от него болница вече има сериозни нарушения. „Притеснен съм за МБАЛ „Св. Анна”. Чувам ужасяващи неща за нея. Надявам се новият министър да започне ревизии там. Тази болница е една от малкото болници в България, както и болница „Св. Иван Рилски”, която нямаше никакви задължения и беше на печалба. Сега чувам, че болницата е направила огромни задължения. Какво стана с шумно прокламирането обединение на деветте болници заради което уж д-р Дечо Дечев бе освободен като директор на „Св. Иван Рилски”? На тези въпроси трябва публично да се отговори!

 

Д-р Димитров коментира и скандала с турските ваксини: „Москов работи в полза на чужда държава, което е грандиозен скадал. И „Пентаксим”-а и „Еувакс”-а не са разрешени и нарушават европейското законодателство. С тях се готвеше геноцид. Москов неведнъж гази българското и европейското законодателство. Направи го и с пръстовите отпечатъци. ВАС ги отмени, в момента се обжалват, но съм сигурен, че на петчленен състав пак ще бъдат спрени.

Москов и обкръжението му лъжат, че за ноември месец са спестили 14 млн. от пръстовите отпечатъци. Хората не знаят, че има тежки лимити върху българските болници и оттам са спестяванията. Заради тези лимити се ограничава и броят на пациентите".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7817 |23.11.2016 Зеленогорски: Бялата мафия и Русия атакуват Москов и Ненчев . 3| 15125 |23.11.2016 Само във Фрог: Скандално Ненчев удря ГЕРБ в министерството заради инвестициите . 0| 5602 |23.11.2016 Обвиненият Москов се яви по телевизора целият в бяло

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads