Реклама / Ads
0| 4203 |25.11.2016 НОВИНИ

Арнаудова: 400 мигранти са в ареста за 72 ч. за безредиците в Харманли

.
Румяна Арнаудова
400 мигранти от бежанския център в Харманли са задържани за 72 часа в районните управления в Хасково и областта, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
 

 В момента се установява какво е участието им в инцидента от изминалото денонощие. Ако бъдат събрани доказателства, прокуратурата ще поиска постоянното им задържане под стража. Задържан е и афганистански гражданин, запалил българския флаг в Харманли. В момента той се транспортира към Специализирана прокуратура в София, където като свидетели ще бъдат разпитани и полицаи, станали очевидци на извършеното престъпление.

Районната прокуратура в Харманли провежда досъдебно производство с първоначални обвинения за хулиганство при условията на изключителна дързост и цинизъм, както и за повреждане на чуждо имущество на значителна стойност, съобщи Румяна Арнаудова.

 

"В момента на територията на районните управления в цялата Хасковска област са задържани 400 души. Предстои да бъде установено какво е конкретното им участие в инцидента. Чакаме доказателства за повдигане на обвинения", каза Арнаудова.

 

Тя допълни, че в момента се установяват причините за възникването на безредиците. По непотвърдена, предварителна информация причината е, че тези хора не желаят да останат в бежанския център в Харманли, а искат да напуснат България и да се отправят към Европа, каза говорителят на главния прокурор.

 

Всички задържани са мигранти, като повечето от тях са от Афганистан. Задържан е също афганистански гражданин, запалил българското знаме. Специализираната прокуратура е започнала разследване на случая, тъй като деянието представлява престъпление против републиката.

 

Човекът, запалил знамето, ще бъде доведен в петък в специализираната прокуратура. Ще бъдат разпитани като свидетели полицейските служители, които са очевидци на престъплението. За това престъпление наказанието е лишаване от свобода до две години или глоба до 3000 лева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4306 |25.11.2016 Мохамед Халаф: Има слухове, че на мигрантите им е спускана стълба . 5| 4903 |25.11.2016 Над 200 мигранти задържани при сблъсъците, оплакват се от полицейско насилие . 2| 6003 |24.11.2016 40 мигранти арестувани за бунта в Харманли . 0| 3989 |24.11.2016 Българки сключват фиктивни бракове с мигранти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads