Реклама / Ads
11| 7697 |26.11.2016 ПОЛИТИКА

Ген. Радев обра овациите на пленум на БСП

.
Румен Радев
Новоизбраният президент ген. Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова дойдоха на заседанието на Националния съвет на БСП. Те бяха посрещнати с бурни аплодисменти и ставане на крака от цялата зала. Червеният пленум се събра в разширен състав в столичния хотел ”Рамада”.
 
Честита победа и благодаря, че ми повярвахте в номинацията и издигането на кандидатурата на ген. Радев, започна соцлидерът Корнелия Нинова. Вие сте бойци и победители и заслужавате уважение за това, имате го от ръководството на БСП, обърна се тя към залата, която й отвърна с аплодисменти.

Заседанието на Националния съвет започна с минута мълчание и ставане на крака Националният съвет на БСП почете паметта на починалия кубински лидер Фидел Кастро и на колегата си ексдепутата Красимир Мурджев.

С лидер като Корнелия Нинова, който има визията и силата да гледа напред в бъдещето, да отстоява решенията си и да носи отговорност, съм уверен, че БСП, стъпвайки на този успех, който постигнахме, ще има мъдростта и отговорността да продължава да работи за доброто на народа, заяви ген. Румен Радев пред Националното съвещание на БСП.

Преди 3 месеца се изправих пред НС за вашето доверие, днес съм тук, за да ви благодаря. Тези 3 месеца ми се сториха като 5 години - толкова интензивни, наситени и ползотворни, сподели той. След тези 3 месеца на невероятна натоварена работа, днес можем да се поздравим с победа, каза  още той.

Когато застанах за първи път пред вас използвах военна терминология - на успех можем да разчитаме не само със сплотяване и силен център, какъвто е БСП, но и трябва да изградим силни флангове - всички граждани, които искат промяна и по-добро бъдеще за България. Успяхме, и вече не говорим за център и флангове, а за целия народ, който единен подкрепи идеите и борбата ни", каза Радев. Тръгнахме от -20% и финиширахме +20% по данни на социолозите. Според тях това е феномен, коментира той.

И обясни, че много неща се крият зад този успех, но най-вече, че БСП е водила модерна и толерантна кампания. Заложихме не на конфронтацията и миналото като другите партии, а на бъдещето, диалога и обединението. Това беше ключът за успеха, каза Радев. Късметлия съм, че редом до мен бе един доказан, интелигентен и силен боец като Илияна Йотова, похвали вицето си той.

Радев благодари на щаба си за модерната кампания и добрия баланс между срещи с хората и медийни участия. Стигахме до 6 срещи дневно, но не съжалявам нито за секунда за срещите с хората. Стиснахме десетки хиляди ръце, гледахме хората открито в очите и това беше безценния импулс в тази кампания, каза Радев.

Той благодари специално на Ламбо, че намери сили в тежък момент да се изправи, да даде лично сила и да поведе. Благодари и на Нинова, че е погледнала напред в бъдещето и взела силно решение, което отстоявала с воля. Моите лични благодарности, каза той и двамата се прегърнаха. Благодари и на всички в залата - защото вие сте тези, които бяха близо до хората и спечелихте умовете и сърцата им. Това е успех не само за нас, а за целия а за целия български народ, каза Радев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2342 |24.04.2024 Експерт: В България няма държавни програми за здравна превенция с минералните ни ресурси . 13| 4718 |23.04.2024 Анализатор: Премиерът обра точките в състезанието по неадекватност - в услуга на Радев, капитан без команда . 6| 4867 |22.04.2024 Доц. Киселова за ФрогНюз: Това не са последните рокади в служебния кабинет, президентът има право да не издаде указ . 8| 5689 |21.04.2024 "Политико": На фона на одобрената от САЩ помощ за Украйна, Европа се бори със собствената си подкрепа за Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads