Реклама / Ads
3| 5393 |26.11.2016 НОВИНИ

Цветанов: Бунтът в Харманли провокиран от партии предизборно

.
Цветан Цветанов
Бунтът на бежанците в лагера в Харманли – провокиран, резултат от политически послания на партии, предизборен. Така Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ, коментира събитията в лагера за настаняване и събитията, довели до напрежението.
 
"Има провокатори на тези сблъсъци, това са хора, които присъстват. Има политически послания на партии, които провокират и изразяват инициативност – да си направят шествие и това радикализира местните", коментира той. Според него напрежението има отношение и към предстоящия предсрочен парламентарен вот и направи паралел с бунтовете в Катуница през 2011 г. и лидери на протести, които са били в общинските листи за изборите. В навечерието на кампанията за президентските избори пък е имало кампания и протести срещу бежанците в столичния кв „Овча купел”, продължи с примерите Цветанов пред bTV.

Той добави, че такава радикални групи са биели мигранти и заради това сега те не излизат сами от центъра, а на групи от по 10-15 души, а това пък създава друго усещане у хората в квартала. По темата разговори е водил с председателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачнов, казвайки му, че заиграване с тази тема не води до нищо добро. Каракачанов пък е отрекъл да имат отношение към протестите.

Цветанов призова партиите да се ограничат от присъствие когато има организиране на протести и благодари на полицаите за проявения професионализъм в потушаването на недоволството. Според него е можело да има още повече ранени, ако не са реагирали по този начин. „Всички по стаите си, които не са участвали, са си здрави и няма ранени. Имало е дори призоваване на сирийската общност да излезе и да се включи”, каза той.

Цветанов коментира и политическата криза у нас. Той е категоричен, че ще има предсрочни избори, а Консултативният съвет при държавния глава във вторник ще даде яснота за дата и повече конкретика.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6612 |26.11.2016 Г. Марков: Дано Харманли ни отвори очите! . 0| 4708 |25.11.2016 Ранените в Харманли полицаи: Бежанците бяха тръгнали да убиват . 1| 5309 |25.11.2016 Експерти за бунта в Харманли: Това е началото . 0| 4232 |25.11.2016 18 мигранти от Харманли са с обвинение за хулиганство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads