Реклама / Ads
5| 7470 |26.11.2016 НОВИНИ

Хр. Иванов: Прокуратурата се държи като пиратстваща институция

.
Христо Иванов
Извикаха ни да преразказваме устройствения правилник на Министерския съвет. Още преди време тези мои бивши колеги /Москов и Ненчев/ са знаели, че прокуратурата се интересува от тях. Тоест от действията на прокуратурата зависи тяхното политическо поведение. Това е политиците да са на трупчета, заяви бившият прравосъден министър Христо Иванов.
 
Според бившия правосъден министър бе спретнато политическо шоу. "Да ходи целият кабинет в оставка на разпит в следствието, по такъв начин организирано с медии отпред строени, е политическо позорище. Прокуратурата започва да се държи все повече като пиратстваща институция, която отказва да се съобразява с базови стандарти на разделение на властите”, заяви бившият правосъден министър Христо Иванов.  

Логиката на задкулисието е логика на търгуване на зависимости, как да продължат властовата си безотговорност като установят баланс на взаимните зависимости, категоричен е Христо Иванов.

Когато се вземат лоши решения рано или късно тези сбития се случват. Притеснява ме, че голяма роля за ескалация на напрежението играе прекалената експлоатация на тази тема. В центъра са националистическите сили. Правителството започна да нагнетява напрежението с ограничено пускане на онформация. Не може да не се справим със 7000 души, колкото един селски стадион. Така Христо Иванов обобщи пред Нова телевизия ставащото в Харманли.

Той коментира и отношенията на главния прокурор със Софийски градски съд. В един момент Сотир Цацаров излиза с информация за забавени дела срещу СГС. Атакува го заради смяната на ръководството, че Владимира Янева не е повече там. Видях замазване на случая с нея. Имаме поредица от действия  ескалиращи атаки срещу СГС, посочи бившият правосъден министър.  Този тип нещата ерозират усещанате за демократичен ред.  Това са капки, които водят към политическа лудница, смята той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 13473 |25.11.2016 Адв. Екимджиев за Фрог: Страхът на Цацаров държи Цв. Василев в Сърбия . 10| 8742 |24.11.2016 Прокуратурата удря министрите, говорили против Русия . 3| 4276 |23.11.2016 Прокуратурата проверява твърденията на Цветан Василев за Борисов . 2| 4411 |23.11.2016 Прокуратурата: Ненчев е довел ВВС до колапс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads