Реклама / Ads
0| 4596 |26.11.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Гласуват лятна застраховка за мотори и кемпери

.
Собствениците на мотопеди, мотоциклети, каравани и кемпери ще може да сключват задължителната застраховка ”Гражданска отговорност” само за лято.Това гласят промени в Кодекса за застраховането с вносители Делян Добрев и група народни представители от ГЕРБ и Реформаторския блок, които ще бъдат гласувани в парламента следващата седмица.
 
Проектът беше включен в дневния ред на парламента за петък, но не остава време да бъде гласуван.

В момента за превозните средства, които се използват само през лятото трябва да се сключа годишна застраховка. В много случаи тя се сключва с плащане на вноски и след две тримесечия плащанията се прекратяват, тъй като сезонното превозно средство не се използва през есенно-зимния период, гласят мотивите, припомня "Стандарт".

Вносителите посочват, че с последните промени на Кодекса за застраховането беше въведена автоматична дерегистрация при изтичане на валидната застраховка "Гражданска отговорност". Ако не се приеме предлаганата промяна, има риск от голям обем дерегистрации в края на лятото и автоматични регистрации в началото на следващия сезон на

По данни на пътна полиция, само регистрираните мотоциклети надхвърлят 150 000. Това ще натовари администрацията на МВР и Гаранционния фонд и така ще причини забавяне на работата им. Освен това ще се създаде и неудобство на водачите на превозните средства. Затова с предложените промени за сезонните превозни средства задължителната застраховка ще може да се сключва и за по-кратък срок от една година, но не по-малко от 30 дни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4571 |20.11.2016 Моторист загина в Дългопол . 0| 3958 |14.11.2016 Гласуват оставката на кабинета на 16 ноември . 2| 3970 |13.11.2016 В ”Столипиново” се сетиха да гласуват чак привечер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads