Реклама / Ads
5| 7516 |27.11.2016 АРТ ДЖУНГЛА

Йорданка Христова даде на Фидел оценка 12 като мъж

.
Йорданка Христова
Голямата певица Йорданка Христова даде оценка 12 на команданте Фидел Кастро като мъж по десетобалната система, но допълни, че никога не би го взела за мъж. Тя призна, че и Фидел и Бойко Борисов са и правили комплименти, граничещи с пикантерия и затова не ги разкри.
 

„Той е невероятна личност, спорна. Изключителен мачо, той привлича цял свят. Нямаме си един такъв мачо, който да изкара България напред. На едно посещение, имаше място и аз седнах до Фидел, иначе върви някаква програма. Тогава моят испански беше отвратителен, но той ми направи комплимент”, разказа още тя пред Нова телевизия..

„Особено, когато минават годините, някак душевното състояние се изписва на лицето. Успявам да преживея всички житейски трагедии. Не съм търсила обяснение на успеха, не съм играла роля. В началото на моята кариера бях много опасна и ме харесваха само мъжете, сега съм безопасна игла и ме харесват и жените”, разказа още тя.

Христова си спомни и една случка от миналото. „Един екстрасенс преди много години каза, че приличам на Мона Лиза. Знам, че имам талант и чар, но не съм се хванала с 2 ръце със зъби и нокти в кариерата”, посочи тя.

Успехът при нея идва през 60-те години. „През 63 година постъпвам в школата за естрадни певци и Вили Казасян ме покани да пея с тях в студио 5. И една година след това на един спектакъл ме изкарват на бис, а не може да се разцепва програмата. Започнаха да пеят една моя песен „Балалайка” и на следващия спектакъл ме сложиха последна, за да не се разваля програмата”, спомня си певицата.
Относно личния ѝ живот и брак ѝ със Георги Стоичков и свекър ѝ Григор Стоичков и отношението с колегите ѝ през онези години, тя посочи, че не е променила държанието си.

„Аз не съм променила отношението си към тях, въпреки че мога да ида в Ексиновград и да плащам най-големите сметки, не съм парадирала с това. Даже не позволих да ме направят народна артистка точно заради това. Разхождала съм се в Евсиновград и съм се срещала с Тодор Живков. С доста хора съм била на съвсем интимен кръг”, разказа тя.

За днешните политици тя разкри, че не ги познава, защото не участва в никакви политически проекти. На въпрос на водещия каква е разликата между Тодор Живков и Бойко Борисов, тя отговори: „С Тодор Живков не съм си правила селфита не ме е прегръщал. Имаше повече дистанция едно време”, смее се Христова.
За провала в живота ѝ тя посочва развода си.

„Провалих се, че когато се омъжих бях решила, че никога няма да се разведа, но след това промените имаше много голямо напрежение и неговото настроение заради отношението към баща му и обърнатият гръб на приятелите му, това напрежение започна да се отразява и вкъщи”, изповяда се певицата.
За свекър ѝ Григор Стоичков и обвиненията срещу него и затвора тя разказва:

„Тези обвинения срещу свекъра ми не бяха основателни. Той имаше такава информация и това е направил. На 1 май ние ядохме марули в Бояна. Ние бяхме навън, той беше на манифестация. В съда той пое вината върху себе си, а не професорът. Това е мъжка постъпка”, смята певицата.

За днешните изпълнители Христова смята, че има много талантливи сред тях: Нора, Мария Илиева, Устата, Града. Харесвам и попфолка Преслава – великолепна, Нелина, Кали - маята любимка.

Тя разказа и една забавна случка, свързана с дуета ѝ с Тони Стораро. „Отивам в Банско за джас фестивала. Там имаше едни кубинки, аз отидох да ги поздравя и едни ромчета ми искат  автограф. Едното пита другото и то казва „Оная, която пее с Тони Стораро”.
 
За взаимоотношенията ѝ с Лили Иванова, Христова разкри, че не са се карали.
„Ние с Лили никога не сме се карали, не сме си мерили гласовете и наистина сме се опитали да не се търкаме. Дълбоко уважавам тази жена, която не спира да пее. Ние сме различни. Аз не съм критик. Аз съм по-разнообразна стилово, по-ритмична – друго нямам. И тя е в прекрасна гласова форма”, скромничи певицата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 747 |29.03.2024 Пъф Деди и 15-годишният Джъстин Бийбър обсъждат как да си намерят момичета в новооткрито видео . 0| 2159 |26.03.2024 Веселин Тодоров: Ако изборите не са 2 в 1, нека са на 9 и 23 юни . 0| 2162 |26.03.2024 Хамас обвини Израел за провала на досегашните мирни преговори . 0| 2474 |21.03.2024 "Търси се автор" в Шуменския театър на Световния ден на театъра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads