Реклама / Ads
0| 4031 |27.11.2016 НОВИНИ

Облаци и мъгли, сняг във вторник

.
През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно, през нощта и утре преди обяд в равнините и котловините все още и мъгливо време. През деня ще се появи до умерен вятър от запад-югозапад, видимостта в равнините ще се подобри, най-късно в западната част от Горнотракийската низина; временно ще се затопли. На отделни места ще превали слаб дъжд.
 
Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните – между 8° и 13°.

През нощта срещу понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Над Черноморието ще преобладава облачно, през нощта и утре преди обяд на места все още и мъгливо време. През деня ще се появи до умерен вятър от запад-югозапад, видимостта ще се подобри и временно ще се затопли. На отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Максималните температури на въздуха ще са близки до температурата на морската вода: 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава облачно време и на отделни места слабо ще превали. Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 3°.

В понеделник ще бъде ветровито и облачно. Бързо ще застудява и в западната част от страната температурите ще са най-високи сутринта, а след това ще се понижават. На места ще има и слаби превалявания.

През нощта срещу вторник и във вторник на много места из страната, с изключение на северозападните райони, ще вали, предимно сняг. Вятърът в Източна България ще се ориентира от север, до вечерта навсякъде ще отслабне до умерен. През втората половина на деня и валежите ще спрат.

В сряда ще е без валежи, ще има и значителни разкъсвания и намаления на облачността. Минималните температури ще са доста ниски, но дневните ще започнат да се повишават. Ще духа до умерен северозападен вятър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3585 |11.11.2016 По-малко облаци, температури до 16 градуса . 0| 3649 |09.11.2016 Облаци и дъжд ни очакват днес . 0| 3986 |01.11.2016 БАН: Ноември ще е по-топъл от обичайното, сняг едва ли ще падне . 0| 4986 |28.10.2016 Ноември без сняг и сиромашко лято

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads