Реклама / Ads
1| 7808 |28.11.2016 НОВИНИ

МВР на поправка: Провериха 450 коли, които се движат в кортеж

.
Стайко Стайков /с шапката/ беше един от проверените от МВР по заръка на прокуратурата
МВР провери 450 коли, които се движат в кортеж в цялата страна. Това ставя ясно от нов доклад на Главна дирекция „Национална полиция”, научи Фрог нюз.
 

Преди няколко месеца Върховна административна прокуратура смъмри вътрешното ведомство, след като заяви, че няма кортежи. Проверката беше провокирана от инцидента на Околовръстното в София, при който гардове близки до Златко Баретата пребиха семейство.

 

Прокуратурата се разгневи, че МВР  дава невярна информация и тотално заблуждава обществото.  За това накара ченгетата да се явят на поправка и отново да извършат проверка, която се проточи няколко месеца. Този път докладът за кортежите се оказа съвсем различен.

 

На блюстителите на реда  направило впечатление, че голяма част от проверените автомобили са взети на лизинг и се водят на името на човек, който не ги управлява  на практика. Така пилотната кола на един от кортежите се водел на името на много известен столичен адвокат, който защитава правата на  осъден наркобос .

 

В капана на полицейските засади попадна синът на алкохолният бос Миньо Стайков-Стайков. Фрог единствен ви информира за това, че в края на август т. г. той и свитата му беше прихваната отново на Околовръстното. Стайков  и още двама охранители пътували в сив джип „Мерцедес“ последен модел, а останалите 4-ма от хората  му се кипрели в бял „Мерцедес“ ML 500. Любопитното е, че по същото време, но по друг маршрут към Драгалевци, отпрашил и синът на главната редакторка на в. „Стандарт“ Славка Бозукова - Йоан. Той пътувал винаги сам с „Мерцедес“ SLS. Неотлъчно зад него карали 4-ма охранители с друг „Мерцедес“ ML63, черен на цвят. Той често сядал зад воляна след употреба на алкохол, обясниха ченгета.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6594 |24.11.2016 Цинизъм: Бъчварова коментира новите пожарни коли, но не и скъсаните обувки на служителите . 0| 4649 |13.07.2016 Нова схема! На трафикантите на хора се разплащат с коли, вместо с пари . 1| 4297 |25.05.2016 Ценко Чоков не е палил коли, твърди прокуратурата . 5| 5397 |12.01.2016 Първо във Фрог: МВР прави обществена поръчка за коли, подозират коя ще е марката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads