Реклама / Ads
1| 4531 |28.11.2016 НОВИНИ

Сърбия вдига стени по границите срещу мигрантите

.
Европейските страни са изготвили таен план да спасят северната част на континента от мигранти в случай, че Турция изпълни заканата си и отвори вратите си за милиони бежанци.
 

Страните от Централна Европа и от Балканите са в повишена готовност за действие, поради опасността от нова масова бежанска вълна след последните изнудвания на Ердоган спрямо европейските лидери, пише БГНЕС.

 

Сърбия разкри, че изготвя собствен план за действие при извънредни ситуации чрез вдигането на бариери по границите си с България, Македония и Хърватия. Това трябва да доведе до затваряне на по-голямата част на континента.

 

Информацията за крайните мерки изтече благодарение на вътрешни хора от правителството, чийто министри се страхуват, че Ердоган ще предизвика истинско "цунами от три милиона бежанци към Европа", пише британският вестник "Експрес", цитиран от сръбската преса.

 

Сърбия не е член на ЕС, но е ключова транзитна държава за мигрантите, които от Гърция се опитват да се доберат до обетованите за тях страни като Германия и Швеция.

 

Съседите на Сърбия като Унгария например имат изключително отрицателно отношение спрямо мигрантите. Будапеща вдигна ограда и така много бежанци останаха блокирани на територията на Сърбия.

 

Според правителствени източници в Сърбия официално са регистрирани 5200 мигрнти, а около 1000 са движат основно по улиците на Белград.

 

Сръбският министър на труда Александър Вулин призна пред изданието, че кабинетът в Белград обсъжда различни планове, в случай, че споразумението между ЕС и Турция пропадне. Планът предвижда и увеличаване на контролa по границата с България.

 

Лидерът на Сръбската народна партия Ненад Попович се обяви за вдигане на стени по границите на Сърбия: "Ние поискахме правителството спешно да вземе решение за вдигане на стена по границата с Македония, за да спрем нелегалния прилив на мигранти в Сърбия", каза Попович.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4277 |26.11.2016 Сърбия закопча трима нашенци за трафик на мигранти . 4| 13452 |25.11.2016 Адв. Екимджиев за Фрог: Страхът на Цацаров държи Цв. Василев в Сърбия . 3| 4880 |24.11.2016 Повдигат на Николай Ненчев второ обвинение . 3| 7416 |17.11.2016 Повдигат обвинение на Москов след разследване на Фрог за ваксините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads