Туршия от бейби моркови

0

|

2947

|29.11.2016
Туршия от бейби моркови

Бейби морковите все повече навлизат в ежедневното ни меню. Родителите ги предпочитат заради тяхното удобство и заради здравословния избор за храна. Децата ги обичат, защото са сладки и забавни за ядене.


Те не са обикновени моркови. Бейби морковите са перфектно оформени, със заоблени краища, нямат характерното твърдо ядро и дори да се обелят остават ярко оранжеви. При едно бързо търсене в Google можете да попаднете на някои плашещи резултати относно състава им и това, че са "напоени с хлор". Затова решихме да се задълбочим малко повече в темата.

Бейби морковите излизат на пазара в средата на 80-те години на миналия век, когато производителите били принудени да изхвърлят до 30% от продукцията си, която не отговаряла на изискванията на търговските вериги. Раздразнен от изхвърлянето на напълно годна за потребяване храна, фермерът Майк Юросек взима начупени и криви моркови и използва картофобелачка, за да ги направи на малки парченца, по-подходящи за бързо дъвчене. Юросек купува промишлена машина за бързо рязане на зелен фасул и прави морковите в познатите и до ден днешен 4-сантиметрови парчета.

Туршия от бейби моркови:

- Измийте бейби морковчетата. Ако използвате обикновени моркови, обелете ги и ги нарежете на три.
    
- На дъното на 1-литров буркан сложете 2-3 скилидки чесън, клонче сух копър и няколко зърна бахар.
    
- Сложете в бурканите морковите. Загрейте на котлона саламурата от оцет, сол, вода и захар. Налейте от нея във всеки буркан.
    
- Затворете добре бурканите със здрави капачки и ги преварете за 10 - 15 минути. Дръжте ги 1 седмица на тъмно и топло (може под одеало), като от време на време ги обръщате с капачките надолу.

КОМЕНТАРИ

РЕКЛАМА

Класическа музика за работа

ВРЕМЕТО

времето в София София

-3°

+6°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

-4°

+6°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

-3°

+5°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

-5°

+7°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

-6°

+5°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

-5°

+5°

времето в Русе

лек полъх

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Bulgariaanalytica Bulgariaanalytica BulariaAnalytica.org е аналитичен проект на Центъра за Балкански и Черноморски Изследвания (ЦБЧИ) който цели да предоставя на своите читатели аналитична информация за България и региона и в областа на геополитиката, националната сигурност Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Иван Стамболов Иван Стамболов Аз съм наблюдател-аматьор. Не ви предлагам решения или изводи, а само показвам един възможен начин на мислене, който може би ще ви помогне да си ги направите сами. Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах