Реклама / Ads
0| 3924 |29.11.2016 НОВИНИ

МО за втори път спира поръчката за автобуси

.
Архив
Военното министерство прекрати пак обществената поръчка за доставка на нови и рециклирани автобуси. В съобщение до управителя на участник в процедурата от МО казват, че има решение на и.д главен директор на Главна дирекция „Отбранителна аквизиция“, с което процедурата е прекратена.
 

Поръчката е за 3 млн. лв. с ДДС в две обособени позиции. Нови автобуси за 2 млн. лв. тъй като има само една подходяща оферта. За втората обособена позиция – доставка на рециклирани, използвани и/или нови автобуси пък процедурата е прекратена, тъй като не е подадена нито една оферта. Така армията, която бе включена в охраната на границите, ще трябва да ползва старите автобуси “Чавдар”, за да превозва военнослужещите до граничните райони. От МО обявиха, че не са се отказали от намеренията си да обновят автобусния парк, цитира БГНЕС.

 

През септември Министерство на отбраната обяви повторно и обществена поръчка за закупуването на 10 нови и 10 рециклирани автобуса, които са предназначени за превоз на военнослужещи. Повторното обявяване на процедурата за 3 млн. лв. се наложи отново заради опорочаване на документация при първоначалното обявяване на търга за закупуване на автобуси. През март месец военният министър Николай Ненчев обяви, че армията има спешна нужда от закупуването на автобуси. Това се установило при съвместни учения и особено при възникналата необходимост от превоз на личен състав по граничните бразди за охрана на територията от нелегално навлизащи мигранти. Автобусите трябваше да разполагат с места за сядане от 22 до 55. От заданието на обществената поръчка ставаше ясно още, че за 10 нови автобуси МО бе готово да плати до 166 000 лв., без ДДС, а за 10 рециклирани автобуса наполовина. Старите автобуси не трябваше да са изминали повече от 400 000 км и да не са по-стари от 10 години. Всичките автобуси трябваше да бъдат с климатици и да позволяват употребата им независимо от атмосферните условия. С решение от 26 август 2016 г. обаче процедурата беше прекратена от самия възложител с мотиви, че са открити нарушения при откриването и провеждането на обществената поръчка, които не могат да бъдат отстранени, без това да промени условията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4196 |25.11.2016 Къде ЧЕЗ ще спира тока . 2| 4397 |24.11.2016 Европарламента гласува спирането на преговорите с Турция . 3| 4634 |24.11.2016 Москов към кмета Тотев: Или му режете главата на шефа на Онкоцентъра, или ви спирам пътеките . 1| 4011 |23.11.2016 ДСБ: Лазаров остава за даде поръчката за „Хемус” на КОЙ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads