Реклама / Ads
5| 23452 |01.12.2016 ЪNDERGROUND

Пеевски иска 60 млн от Домусчиев за „Монитор”, той се дърпа

.
Домусчиев и Пеевски
60 милиона лв поискал олигархът-депутат от ДПС Делян Пеевски за прес-група „Монитор” от друг олигарх - Кирил Домусчиев. Дори му казал, че му прави подарък и настоял парите да му бъдат преведени накуп в чужда банка.
 
В пакета от вестници влизали „Монитор”, „Уикенд”, Телеграф”, „Политика” и „Меридиан мач”, научи Фрог нюз от източник в Догановите сараи. Собственикът на ФК „Лудогорец” обаче се дърпал и твърдял, че сумата е абсурдна за родния пазар. Дори проучил, че може да купи европейска медия за такива пари, а не вестници със сринат тираж, като пеевските. Не купуваш просто медии, а машина за убиване и рекет, аргументирал се Пеевски. Той припомнил на Домусчиев, че с тези издания е ликвидирал КТБ и превзема бизнеса на Цветан Василев, с тях държал премиера Борисов на къса верижка и съхранява водещото си положение в ДПС. Мога да превърна за дни „Лудогорец” в селско отборче и да го съсипя, допълнил най-яркият представител на кръга #Кой.

"Телеграф", който допреди година бе най-тиражния всекидневник вече бил паднал до 70000 тираж, от който реално се продавали 35-40 хил. броя. "Монитор" бил на дъното с едва около 4000 тираж и продажби на около 2000 бр. "Политика" пък бил съвсем малотиражка с продаваните седмично около 500 бр.

Всичките издания били губещи и в тях трябвало да се налива непрекъснато финансов ресурс. НАП обаче отказва да провери с какви средства се издържат изданията и какъв е техният произход. Вероятно това се дължи на топлата дружба между Пеевски и шефът на НАП Бойко Атанасов.

Говори се, че посредник в сделката бил финансовият министър в оставка Владислав Горанов, личен приятел на Пеевски и наемател на един от най-луксозните апартаменти в гъзарския комплекс на братя Домусчиеви „Есте Хоум енд Спа“ в София.

 

Председателят на КРИБ и мастит бизнесмен не крие близките си отношения с висши управници, сред които и Борисов. Когато премиерът откри преди време трибуната „Моци“ на стадиона в Разград, а след това Кирил Домусчиев няколко пъти нарече журналист „олигофрен“ и го избута грубо с репликите: „Не искам да те виждам тук“ и „Питай Влади Горанов дали е имало празни места по трибуните“.

 

Защо Пеевски, който е наречен от германското издание „Шпигел” „айсбергът на корупцията” в България е решил да продава, не е ясно. Пред свои верни издатели той ги успокоил, че продава само 60% от изданията, а държейки останалите 40, означавало, че ще държи целия контрол, понеже Домусчиев не разбирал нищо от медии.

 

Усилено се говори също че поне 30 на сто от продаваните 60% от акциите са притежавани от премиера Борисов чрез подставени лица. За това пред близки са говорили шефове на „Уикенд” и „Телеграф”. Един от тях дори признал пред службите за съпътстващ бизнес с модели, предлагани на политици, магистрати и бизнесмени за секс удоволствия.

 

Припоняме, че през 2007 г. Петьо Блъсков продаде прес-група „Монитор” на майката на Пеевски – Ирена Кръстева за близо 10 млн лв. В бизнес средите се носи слух, че Блъсков още има да допулучава част от сумата, обещана му тогава от депутата-олигарх.

 

Домусчиев също бил в неизгодна позиция като купувач, тъй като – говори се – Пеевски имал компромати срещу него. Не му оставало друго, освен да се съгласи, за да не стане поредната жертва на пеевската пропагандна машина.

 

Освен това Домусчиев бил обещал на премиера в оставка Борисов пълна подкрепа за предсрочните парламентарни избори. Подкрепа е обещана и на главния прокурор Цацаров, както и да се громят инициаторите за съдебна реформа и най-вече промени в държавното обвинение.

 

Говори се също, че очакваната сделка и милионите, които ще сменят собственика си, няма да бъде проверявана нито от НАП, нито от други оторизирани органи. По нареждане на... Пеевски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 11700 |27.11.2016 Банев: Лицето на задкулисието са Борисов, Цветанов, Пеевски, Божков . 0| 6577 |22.11.2016 Съдът гони „Техномаркет” на Пеевски от магазин в Кърджали . 1| 4081 |15.11.2016 Кадиев: За хората Пеевски и аз сме едно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads