Реклама / Ads
10| 22879 |02.12.2016 ГЛАСЪТ

Д.П. пише писмо на брат Бойко и брат Сотир

.
Уважаеми г-н Премиер Борисов! Уважаеми г-н Главен прокурор Сотир Цацаров! Драги приятели мои! Братя! Мисля да си тръгвам от държавата, която заедно докарахме до върховете, където днес се рее богата и честита.
 
Някои казват, че  я обрулихме като роми крайпътен орех, но това естествено са завистниците. На тях никога не сме обръщали внимание, освен в случаите, когато сме им изпращали НАП, следователи, прокурори или ДАНС да им видят сметката. Смятах да поостана, но Бойко взе че подаде оставка и трябваше да взимам завоя пак с 300 км/ч, както обичам да се изразявам. Подавайки оставка Бойко заяви, че без него ще стане потоп, а това малко ме плаши. Не за друго, от потопи и бури съм изкарал доста честни милиони като зам.-министър по природните бедствия, но това е друга тема.

Нещо напоследък бътерфлая ми не е същият... Предпочитам добрата стара мътна вода, в която да ловя големи риби. Апропо и Никулден иде... Знаете тази моя слабост, защото и вие сте в същия клуб. Като споменах Никулден се сетих и за активите на КТБ – в мътната вода и тях оправихме. Как само ги оправихме, а?! Като тримата мускетари сме: Един за всички – всички за един! Как го е написал само Елин Пелин...

Думата ми обаче е за друго. Тия дни, заедно с Юлето, знаете я, от КЗК, решихме да действаме по бързия начин с „Техномаркет”. Това е онази верига от магазини за всякаква техника, дето съм ви разправял, че е пълна с далавера като никулденски шаран. Ама на вас ли да обяснявам... Само за осем дни – световен рекорд по спешаване - Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши „Техномаркет“ да бъде прехвърлен на TGI Middle East FZE, офшорна компания, която е регистрирана в Дубай. Това е поредното светкавично решение на КЗК по сделки с фирми, свързани с мои фирми, което доказва, че институциите у нас работят перфектно: честно, бързо и без корупция. Спомняте си, че същото стана и предния път, когато придобих 73% от „Техномаркет“ чрез „НСН Инвестмънт“. КЗК тогава уреди нещата за рекордните 13 работни дни. Само за 12 дни пък бе разрешено придобиването на „Водстрой“ от „Хидрострой“. Точно както бе наредил Шефа... Покупката на „Канал 3“ от „Нова българска медийна група“ – моя и на майка ми Ирена Кръстева – бе одобрена за 7 дни, а пък промените сред акционерите на „Булгартабак“ станаха буквално за десетина дни. Браво! Дружните ни усилия да подпомогнем българската икономика и бизнес и да подобрим положението на народа не са били напразни.

 

Забележете: в публикуваното на сайта на КЗК решение, се казва: „участниците в концентрацията не осъществяват дейности на едни и същи съответни пазари, нито на вертикално или на тясно свързани съседни пазари. Поради това в случая не са идентифицирани пазари в страната, на които сделката ще породи последици и съответно не е налице вероятност за увреждане на конкуренцията на български пазар“. По-добре, дето се вика, и аз не мога да го измисля.

 

Не крия, че TGI Middle east е фирма, свързана с мен и майка ми. Помните, че в интервю за проекта "KTBfiles" и в. "Капитал" – заедно го четохме - Цветан Василев, беглеца в Белград,  заяви, че TGI Middle east е компания от Дубай, която е „част от веригата по контрабандния износ на цигари през Кюрдистан за Турция“. Ако бяхме решили въпроса с този човек, когато трябваше, сега нямаше да плямпа и да мъти главите на хората. Нейсе... То същото го пишеше и в турските медии отпреди една година, ама какво от това. Тогава и двамата се направихте на ударени много автентично, за което вече изразих благодарностите си по подходящ начин. Също и за това, че си затраяхте, когато стана ясно, че TGI Middle east е бивш мажоритарен собственик на тютюневия холдинг "Булгартабак", който – абе знаете как е... Офшорката все още държи миноритарен пакет акции (12,2%) в производителя на цигари. Припомням ви, че до неотдавна представител на дубайската фирма е Венцислав Чолаков, изпълнителен директор на "Булгартабак", който по едно време изчезна яко дим. Жив ли е този човек – не знам. Но знам, че и прокуратурата не се интересува, което решава нещата.

 

Индиецът Рахул Дататрая Нимкар, който също е представител на TGI Middle east, e и мениджър на фирма Best Dairy General Trading LLC, която внася продуктите на "Лакрима" в Обединените арабски емирства (ОАЕ). Най вече сирене и кашкавал. Това го писаха ония идиоти от сайта "Биволъ". За "Лодис инвест", която произвежда продуктите с марка "Лакрима", също знаете, че е под мой контрол – да не стане някоя грешка.  Казал съм и на нашия човек в НАП.

 

Сега... Верно, че „Техномаркет“ спря да плаща наеми за магазините, които са собственост на британската „Глориент инвестмънт“, но това е заради Брекзита. Британците трябва да си носят последствията. Бойко го каза на Дейвид (Камерън) в прав текст още като обикаляха чукарите по границата ни като празни пожарни. Но кой да слуша. Както ме посъветвахте, заведох насрещни дела, с които оспорих продажбата на имотите преди 10 години. Как само се разпискаха британците, а? Голям смях падна... Инвеститори... Инвеститор съм аз в Дубай и вие го знаете най-добре!

 

Знам, че се гордеете с мен, но не можете да изразите това публично в този момент.

 

Достатъчно ми е да приемете по същия начин и следващите ми бизнес стъпки, а ако се наложи и политически или такива по линия на съдебната система. Споко, реформи няма да има – уредил съм го. Но ще „опраскаме” разните тъпаци, дето искат справедливост и демокрация.

 

И да отидем на предсрочни избори, пак ще ги спечелим. Медиите са под контрол, дори Гелосания да ми брои 60 милиона за част от тях, както се разбрахме с вас. Горанчето знае как да го убеди, инструктирал съм го надлежно.

 

Желая ви нови творчески успехи в ръководството на държавата. Вие управлявайте, пък аз ще правя през това време това, което сме се разбрали.

 

Ако някой от Брюксел все пак почне да души около кореспонденцията ни и банковите ни сметки - казвайте, че не ме познавате. Аз пък ще кажа, че това писмо го е писал някой медиен идиот. Сиреч, както казва Бойко, е измислица. Тия са тъпи парчета и вярват на всяка идиотщина. Какво ли не сме им пробутвали...

 

Ваш: Д.П.

Подпис.

 

П.П. За Елин Пелин и „Тримата мускетари” не съм много сигурен – може и Йовков да е авторът. Надявам се Бойко да не е много строг... Човешко е да се греши. Нали той ни учи, че: Мъжко е да обещаеш, човешко да не го изпълниш. Това съм си го татуирал с големи букви на специално място. И не забравяйте: за народа съм си тръгнал, а за вас съм в „Берлин”.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 13920 |29.11.2016 МВР при „Борисов Втори“- реформата под килима . 27| 73198 |20.11.2016 Триумвиратът Цацаров, Борисов, Пеевски – злото е тук . 23| 47361 |17.11.2016 Борисов в затвора - един много вероятен сценарий

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads