Реклама / Ads
5| 6045 |02.12.2016 ПОЛИТИКА

Ново двайсе: Борисов връща джиповете на горските

.
Борисов в джип за 200 000 лв.
Скандалните джипове на държавните горски предприятия, подарени на НСО и шофирани лично от премиера Бойко Борисов, ще бъдат върнати на горските. Това става ясно от съобщение на правителствената информационна служба, а заръката е лично на Борисов.
 

"Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с началника на Националната служба за охрана ген. Ангел Антонов и поиска на държавните горски предприятия да бъдат върнати превозните средства, които са били предоставени на службата. За охраната и транспорта на премиера отговаря НСО и по преценка на службата министър-председателят и екипът му са ползвали превозните средства при командировки извън столицата. Автомобилите са използвани също и за нуждите на чужди държавни и правителствени ръководители при посещенията им в страната, както и за обиколките по границата и бежанските центрове", се казва в съобщението.

 

Така съдбата на джиповете, закупени от горските предприятия на цена от близо 200 000 лв. за брой, остава неясна. Скандалът избухна, след като стана ясно, че още след закупуването си джиповете са били преотстъпени на НСО.

 

Преди година земеделският министър Десислава Танева и шефовете на държавните предприятия ни убеждаваха, че на горските им трябват луксозните коли, за да возят платежоспособни ловци чужденци. Сред екстрите на джиповете всеки за по 200 000 лева, са кожен салон, климатизирани седалки, монитори за задните места, паркинг сензори с камера за обратно виждане.

 

По-рано тази сутрин пък зам.-министърът на земеделието Георги Костов заяви, че не вижда проблем в трансфера, тъй като предприятията били на печалба.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4226 |02.12.2016 Валери Симеонов: Борисов си мени мнението постоянно . 0| 4126 |01.12.2016 Борисов иска бързо споразумение за реадмисия с Афганистан . 9| 8146 |01.12.2016 Баровските джипове на Горските возят Борисов и политици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads